Viitorul care ne așteaptă este …poate un pic precum țara minunilor a lui Alice – adică o lumea neașteptată, schimbată, cu slujbe pentru care încă nu avem școli, cu realități pe care poate nici măcar nu le intuim.
Specialiștii spun că 85% dintre meseriile care vor exista în 2030 nu au fost încă inventate, iar 800 de milioane de locuri de muncă vor fi desfiinţate din cauza automatizării. Unii susțin că vom avea joburi precum manager… de avatar.
Este așadar timpul să ne apucăm de creionat lumea de mâine iar treaba aceasta stă în mâinile generațiilor tinere. Se caută zeci de ”Alice” ai viitorului. Da, evenimentul este doar pentru fete.
Ce este Girls in AI hackathon?
Microsoft România invită tinerele de liceu să participe, în data de 14 și 15 decembrie, la Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon – primul eveniment AI care își propune să ofere elevelor din România resursele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru profesiile viitorului.
În cadrul celor două zile de Girls in AI Hackathon, tinerele pasionate de tehnologie vor parcurge o serie de provocări prin care să își dezvolte o gândire logică și creativă, alături de aptitudini tech.
Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon este un eveniment structurat pe 5 piloni centrali:
• Gândirea în proiectare (design thinking)
• Ateliere și mentorat axate pe tehnologie (tech workshop and mentorship)
• Mentorat de afaceri (business mentorship)
• Construirea prototipului (Protoype imagining and building)
• Abilități de prezentare (presentation skills)
Tinerele participante vor utiliza AI pentru a găsi soluții la probleme globale de actualitate, din sfera Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite: Promovarea egalității între femei și bărbați, Reducerea inegalităților, Sănătate și bunăstare și Acțiuni climatice. Pentru realizarea ideilor vor avea alături mentori specialiști din zona de tehnologie și afaceri, dar și arhite
Cum se înscriu fetele interesate?
Tinerele se pot înscrie la eveniment până pe 10 decembrie prin completarea formularului disponibil pe site-ul evenimentului. Înscrierea constă în trimiterea unui video de maximum 2-3 minute, în limba engleză, în care acestea răspund la două întrebări care tratează subiecte de interes ale societății moderne.
Cunostințele de programare NU sunt obligatorii. Participarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate.
Cu cine vă veți întâlni la curs
Managerul general Microsoft România, Violeta Luca, se va alătura în cele două zile de eveniment pentru a vorbi despre rolul fundamental al educației STEM (STEM reprezinta un concept educational ce se bazeaza pe ideea de educare a elevilor si studentilor in patru domenii: stiinta, tehnologii, inginerie si matematica)
Kostas Loukas, General Manager, Public Sector, CEE, Microsoft va încuraja participantele să depășească barielele cu privire la diferențele de gen, atunci când vine vorba de implicarea femeilor în profesiile STEM și să își exprime deschis ideile pentru a contribui la modernizarea societății.
În sesiunea AI on the Horizon: Creativity, Insights and Impact, prezentată de Dmytro Turchyn, fetele vor afla mai multe despre cum pot folosi Inteligența Artificială în cadrul Microsoft.
Antonia GHONU
decembrie 1, 2019viitorul e nesigur, noi, eu fac parte din viitor.
Sa ne pregatim.