Boxă pentru petreceri de oriunde. Proba de foc: playlist de sărbători

de Posted on 4 minute de citit
6 minute de citit

Cu petrecerile care bat la ușă am testat HUAWEI Sound Joy o boxă smart portabilă, rezistentă la praf și la apă…și care promite o autonomie de 26 de ore. Și ca să fie proba-probă am testat boxa afară și înăuntru cu un playlist …de sărbători. Prețul sună bine. Foarte bine sună însă boxa

 

Ce mi-a plăcut

  • Calitatea sunetului, bas adânc, înalte clare
  • Autonomia
  • Este ușoară

Ce mi-aș mai dori

  • Poate mai multe nuanțe

 

Prima impresie contează, se spune și HUAWEI Sound Joy punctează la acest capitol. Un look stylish, materialul care îmbracă boxa este robust dar plăcut la atingere.

Butoanele sunt așezate la îndemână 5 în șir pe o parte, și unul (NFC) pe partea opusă. De sus în jos avem: Power, Microfon, buton pentru play/pauză, Bluethooth și butonul pentru activarea opțiunii ”Shake” (agitare) care îți permite să legi două boxe între ele. Mai adăugăm aici și butoanele de volum. Toate în cromatica modelului. Eu am avut în teste varianta verde sau denumirea oficială: Spruce Green. Mai există modelul pe negru Obsidian Black. Mie cum îmi plac accesoriile colorate aș merge și pe o paletă mai largă.

Este ușoară. Am luată la o ședință foto și a încăput într-o geantă de mână. Da, da puteți zâmbi aici. Lady, all the way. Boxa poate fi pusă și pe bicicletă , am testat asta pe Albăstrica (n.r bicicleta mea) trasă acum pe dreapta, în așteptarea sezonului viitor. Dacă vreți datele exacte ar fi așa: greutate de 680g și diametru de 73mm. Și piesa de rezistență la capitolul design este radiatorul pasiv tip Push-Push care include două diafragme plasate spate în spate.  De aici aflăm și de parteneriatul în materie de realizarea a boxei. Chinezii au făcut un parteneriat cu francezii de Devialet, unul din primele trei branduri audio.

Aici dincolo de design vorbim însă și de un rol tehnic: astfel se echilibrează undele sonore.  Odată pornită boxa, la schimbarea volumului are un efect luminos la unul din capete. Frumusel așa.

Rezistentă la apă și praf

Îmbrăcată în materiale rezistente, HUAWEI Sound Joy bifează rating IP67. Adică este rezistentă la apă și praf. Cu alte cuvinte dacă ajunge ceaiul pe ea nu se strică și nici dacă …te prinde ploaia sau ninsoarea la un party ad-hoc afară.  Vedeți aici micul experiment care a avut un efect impresionant. 

Rezistența la praf mi se pare utilă de exemplu pentru turele cu bicla sau la un picnic. Și deși spuneam eu că mi-ar plăcea o cromatică mai mare la modelel de boxe, trebuie să recunosc că cele două culori sunt rezistente la murdărie pentru scenarii de utilizare mai sportive cum ar fi în adunările urbane de skateri.

 

 Sunet fain de tot. Proba: ”Playlist de sărbători”

Calitatea sunetului este impresionantă pentru categoria din care face parte boxa. Basul în cele mai multe cazuri este plin. Înaltele sunt clare. Tehnic, bifăm așa : sistem de difuzoare cu 2 căi pentru frecvențe înalte puternice și bas profund la un volum ridicat. Acesta include o unitate –  cu un tweeter și un difuzor – dedicată pentru medii și joase.

Se aude foarte bine ce ascult eu în mod frecvent: jazz, indie rock, blues rock, pop-rock. Vă las aici playlist-ul care a fost pe repet zilele acestea la mine.

După mai multe audiții am făcut și un top 3 de testat boxe acum de sărbători:

 Johnny Cash – Little Drummer Boy

The Killers – Don’t Shoot me Santa

Și evident, Mariah Carey – All I Want for Christmas

 

Autonomie mare

 

Boxa are autonomie mare. Mult mai mare decât mă țin pe mine bateriile la party-uri. 26 de ore promit producătorii cu un acumulator de 8800 mAh. La momentul scrierii acestui articol adică la 5 zile de când am deschis cutia boxei nu am alimentat-o încă. Pe zi am folosit boxa cam trei-patru ore. A fost conectată și la tabletă. Am tot făcut switch între ele. Am testat conexiunea și de pe un telefon Huawei și de pe un iPhone. Nu am avut probleme la conexiunea cu sistemul iOS.  Producătorii mai spun că încărcarea rapidă la 40 W le permite ca la o conectare  de 10 minute la priză, aceasta  poate funcționa încă o oră, iar o încărcare completă durează 3 ore.

 

Conectivitate bună

 

Dacă conectezi boxa HUAWEI Sound Joy  în ecosistemul Huawei cu funcția Automatic Discovery, aparatele se detectează rapid între ele. Îți apare pe ecranul dispozitivului un pop-up, Am conectat boxa la laptop, telefoane și tabletă. Spuneam că am folosit boxa legată atât la un HUAWEI P40 Pro cât și la un iPhone.

În cazul sistemului iOS, boxa o adaugi de la settings la Bluethooth. Și asta e. Avantajul când îl conectezi la un dispozitiv Huawei este că în aplicația HUAWEI AI Life poți să personalizezi experiența de audiție.

Există 3 scenarii predefinite: Hi-Fi,  Vocal și Deviant Space. În plus ai date despre câtă baterie mai ai. În aplicație poți să activezi sau nu efectul luminos din capătul boxei și poți să programezi ca într-un anume interval boxa să se închidă.

La conectivitate, mai e de menționat funcția Shake Stereo Link Up. Vă mai amintiți că vă scriam sus că există un buton Shake – odată ce agiți boxa și mai este una la fel în preajmă, cele două unități se conectează pentru a forma un sistem stereo.

 

La final, preț și o concluzie…

Boxa costă 599 de lei, un preț bun pentru ce oferă. O boxă care se poate încadra poate și într-un buget de cadou util.

 

P.S: Dacă vă întrebați unde am făcut photo session-ul acela colorat trebuie să treceți pe la Corner Coffee and LowCarb.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.