Căștile in-ear care vor să cucerească audiofilii. În plus, sunt rezistente la apă și au autonomie bună

de Posted on 4 minute de citit
5 minute de citit

Căștile in-ear cu capete de silicon sunt mereu alegerea mea pentru a asculta muzică, podcast-uri sau pentru a prelua apeluri audio sau video când sunt pe drum sau lucrez remote. Ceea ce se întâmplă des. Am două motive: portabilitate și …urechile mele mici. Am așadar, mereu în geantă o pereche de căști wireless in-ear.

Când am văzut HUAWEI FreeBuds Pro 2 ce mi-a atras atenția la ele, dincolo de look-ul stylish a fost colaborarea anunțată cu francezii de la Devialet. Eu am mai testat o boxă HUAWEI SOUND realizată în aceeași formulă de parteneriat și mi-a plăcut mult experiența audio. 

 

 

Pe scurt ce mi-a plăcut la  HUAWEI FreeBuds Pro 2

Căștile HUAWEI FreeBuds Pro 2 se remarcă prin calitatea sunetului, datorată sistemului audio dublu plus acustica marca Devialet.  Bifăm compatibilitate cu sistemele iOS și Android. 

Sunt rezistente la apa, au certificare iP54. Deci se înscriu pentru bagajul de vacanță sau de sală. Promit o autonomie bună care variază în funcție de cât de mult folosești ANC-ul.  

 

Un look stylish. Căștile controlate din gesturi 

Căștile sunt mai mici decât cele din varianta generației precedente. Fiecare cască în parte cântărește 6 grame. Iar aceste detalii sunt importante pentru o persoană ca mine purtătoare de cercei mai lungi. De ce? Uneori cerceii lungi se lovesc de tija căștilor și având și urechi mici, căștile îmi cad din urechi. Nu a fost cazul acestui model.

În urechi, căștile arată elegant și se așează foarte bine. Așezarea confortabilă și corectă a căștilor e esențială pentru experiența auditivă. De aceea este recomandat să urmezi pașii în testarea mărimii capetelor de silicon care sunt incluse în pachet.

Sunt trei perechi de capete, pe trei mărimi. Odată montate pe cască, cu căștile în urechi  pornim testarea Tip Fit Test din aplicația HUAWEI AI LIfe ( un soi de hub de control pentru device-urile acestui producător).

 

În urma testului pe telefon o să îți apară indicații precum cele din poză. Așa am descoperit de exemplu, că la mine pentru un ”good fit” în ureche la o cască am mărimea S la capătul de silicon iar la cealaltă pereche M.   

La capitolul culori, HUAWEI FreeBuds Pro 2 vine în trei variante: Silver Blue, Silver Frost și Ceramic White.  Eu am varianta gri-argintiu. 

Căștile pot fi controlate prin gesturi tactile care pot fi personalizate din aplicația HUAWEI AI Life, utilizatorii pot debloca și mai mult conținut.

 Cum a fost experiența audio 

Chiar acum când scriu acest review sunt cu căștile în ureche. Am testat device-ul în mai multe scenarii: de la traficul zgomotos de la muncă spre acasă, la terasă plină și în liniștea de acasă. Am fost plăcut surprinsă de experiența audio.

Poți alege din mai multe  modurilor de ascultare: Default (creat în colaborare cu Devialet), Bass boost, Treble boost sau Voices (util când vrei de exemplu să îți comanzi o cafea sau ești la casă în magazin). În plus poți să te joci cu sound effects și să creezi moduri personalizate de audiție. Am activat în aplicație și HD calls iar persoanele cu care am vorbit au evaluat de la o scară de la 1 la 5 la 4-5 calitatea sunetului. Eu i-am auzit foarte bine. 

Să ne uităm însă ce e în interiorul căștilor. Avem driver dublu: unul se ocupa de bas, iar celălalt de sunetele medii si înalte. Producătorii au inclus în fiecare cască un sistem cu 3 microfoane care captează sunetele înconjurătoare și reduce zgomotului cu până la 47 dB.

Căștile HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt echipate și cu trei algoritmi dinamici de optimizare a ascultării sunetului, capabili să detecteze în timp real modificările de volum, diferențele din structura canalului auditiv și modificările din modul de purtare, spun producătorii.

Cu alte cuvinte, AI-ul ajută căștile să facă modificările la sunet în funcție de ambianță și de cum porți căștile. Pentru o pereche de căști in-ear experiența auditivă a fost de calitate superioară. Am ascultat de la jazz, la indie, rock și muzică simfonică. 

Baterie, conectivitate și preț 

La autonomie lucrurile stau așa: 30 de ore fără ANC, cu ajutorul cutiei. Cu ANC activat, autonomia ajunge la 18 ore de playback audio de înaltă calitate. Eu am fost mulțumită de autonomie având în vedere că am folosit căștile atât pentru a asculta muzică sau podcast-uri de pe telefon cât și pentru a edita bucăți de audio, pe laptop.

Căștile pot fi conectate la două device-uri și trecerea se face aproape instant de pe un aparat conectat pe altul, căștile fiind compatibile cu iOS, macOS, Windows și Android. De altfel, cam la tot ce am testat în materie de accesorii HUAWEI ( căști, ceasuri și brățări smart) conectivitatea și cu alte device-uri în afara de ecosistemul producătorului este foarte bună și stabilă. 

HUAWEI FreeBuds Pro 2 costă la 899 de lei la momentul redactării. 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.