Cu ochii pe ceasul HUAWEI WATCH GT3: Baterie cât pentru o vacanță

de Posted on 5 minute de citit
6 minute de citit

Seria GT de la HUAWEI a impresionat de la început prin autonomia crescută. Ce aduce nou HUAWEI WATCH GT3 este un look stylish și un ecran spectaculos pentru un accesoriu la încheietura mâinii. Bifăm senzorii deveniți clasici care monitorizează somnul, ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge (SpO2), nivelul de stres, dar și temperatura la nivelul pielii. Și peste toate, o autonomie de o săptămână aproape la modelul de 42 mm, pe care l-am avut în teste.

Ce mi-a plăcut:

  • Look-ul stilat și brățara metalică ușor reglabilă
  • Ecranul OLED
  • Autonomia
  • Modul în care monitorizează activitatea sportivă

 Ce mi-ar plăcea să mai aibă

  •    Mai multe aplicații terțe disponibile

Un companion de fitness îmbrăcat ”glam”

Cu HUAWEI WATCH GT3, producătorii au reușit să ia ce e bun pe Watch 3 și să îi păstreze nota sportivă, specifică seriei GT. Moștenirea look-ului stilat de la Watch Series 3, primul ceas cu sistemul HarmonyOS se observă de la prima vedere. O premieră pentru seria GT, noul ceas vine cu o coroană rotativă care îți permite să dai zoom in și zoom out în meniu.

Smartwatch-ul este mai subțire decât predecesorul GT2. Vine în două mărimi de 46mm și 42mm. Eu am butonat varianta mai mică, mai feminină. Și aici există două opțiuni: una cu brățară de piele iar alta brățară metalică magnetică (din acest motiv este foarte ușor reglabilă pe măsura încheieturii. Eu am încheietura mâinii foarte subțire)

Look-ul per total este unul elegant și ușor de asortat diferitelor outfit-uri. Iar aici poți apela și la schimbarea feței ceasului ( acele ”watchfaces”)  din ceas și din aplicație. Conectat la un telefon Huawei poți alege dintr-o varietate mare de opțiuni, unele ”premium” pe care le poți cumpăra pentru prețuri începând de la 1,5 lei. Eu m-am descurcat cu ce era free.  

Mai există opțiunea să adaugi fotografii din galeria telefonului care se încarcă drept background pentru ecranul ceasului.Am testat și eu opțiunea. Când ceasul e conectat la un telefon cu sistem iOS opțiunile pentru watchfaces sunt mai reduse dar suficiente. Mie îmi plac fețele care afișează și datele privind activitatea sportivă.

 

Cu ceasul la tenis. Și nu numai

 

Cu gândul la antrenamentele de tenis, am avut, recunosc, inima ușor îndoită când am văzut brățara metalică, stylish de altfel cum vă spuneam. Nu știam la ce să mă aștept pe teren. A fost o supriză plăcută. Ceasul a fost confortabil.

Carcasa este proiectata ergonomic  cu sticla lustruită și curbată care se potrivește formei osului încheieturii. Rezistența nu e o problemă așadar dar opțiunea mea pentru sport rămâne brățara de silicon.

Brățara metalică poate fi schimbată, în funcție de ocazii. Cureaua de silicon se numește Easy Fit și este special creată pentru această serie.  

Revenind la activitățile fizice, din meniul ceasului poți alege ce antrenament faci, există o varietate mare de sporturi. Poți personaliza meniul astfel încât să îți apară tipurile de sport pe care le practici. Evident, eu am adăugat tenisul. Plus yoga.

În aplicație ai rapoarte complete unde poți să vezi de exemplu câte calorii ai ars, cum ți-a bătut inima sau în cazul alergării kilometri parcurși. La alergare sau ture cu bicicleta (de care îmi e dor) poți să vizualizezi în aplicație traseul parcurs, poți să creezi char un filmuleț cu harta și să adaugi poze.  Și cu asta vă spun că are și GPS încorporat, ceea primește un ”like”.  

 

Despre senzori și măsurători

HUAWEI WATCH GT 3 monitorizează parametrii precum ritmul cardiac și SpO2, stresul, temperatura pielii sau ciclul menstrual. Atenție este vorba de temperatura pielii nu a corpului, variațiile mari însă pot atrage atenția și astfel să îți dai seama dacă este ceva nu în neregulă cu starea ta de sănătate. Asa poți să observi și cu ajutorul widgetului pentru temperatura pielii disponibil în aplicația HUAWEI Health care te anunță dacă se modifică temperatura pielii, afișând o culoare diferită. 

Există și un senzor care măsoară calitatea somnului. Dacă ați mai fost pe blogul meu știți că eu nu pot să dorm cu ceas drept urmare această opțiune nu am testat-o. Am și în acest fel, utilizatorii știu când apar dezechilibre care trebuie gestionate. Am făcut în schimb un test în tandem cu un pulsoximetru iar ceasul mi-a dat o măsurătoare corectă în ceea ce privește SpO2.

Conectivitate bună

Deja v-am povestit despre cum poți folosi ceasul eficient apelând la aplicație. Aplicația este HUAWEI Health. Este disponibilă pe orice dispozitiv fie el cu sistem Android ori iOS. Toate datele sunt accesibile din aplicația care se utilizează foarte simplu.

Tot de aici poți seta ce notificări vrei să fie trimise și pre ceas (apeluri, mesaje, notificări).  Poți prelua apeluri și poți iniția apeluri din contacte salvate pe ceas. Nu poți să scrii însă răspunsuri la mesaje scrise.

În meniul ceasului veți găsi AppGallery (magazinul de aplicații al ecosistemului Huawei) și poți descărca și de aici aplicații cum ar fi Petal Maps. Astfel, te poți orienta în spațiu fără să mai ții și telefonul în mână. Încă sunt puține aplicații terțe disponibile dar este ”work in progress”.

 

Autonomia, asul din mânecă

Cu o utilizare intensă,  m-a ținut 5 zile. Autonomia se poate întinde însă și până la 7 zile. Deci, poți să uiți de încărcător într-o mini vacanță. HUAWEI Watch GT 3 se încarcă wireless. Prețul 1.399 de lei, un preț bun la ce funcții găsești pe ceas. În plus, arată foarte bine.

 

 

 

Distribuie

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.