Mai merită să îți iei Samsung S7 Edge acum? Opinie la un an de la lansare

de Posted on 3 minute de citit
4 minute de citit

Azi vă scriu despre cel care a fost timp de câteva luni, prieten cu gentuțele mele: Samsung S7 Edge. Acesta este un review la mai bine de un an de la lansare. Să cumperi flagship-ul anului trecut poate fi o mișcare deșteaptă și …economică. Deobicei, aceste telefoane sunt un pachet de tehnologie de high-end care nu expiră într-un an de zile. Iar această strategie este de urmat în cazul amicului S7 Edge.

CAMERA  Dacă mă întrebați din capul locului ce mi-a plăcut vă spun scurt pe doi: camera și bateria. Am avut telefonul în teste de la Samsung România iar multe din fotografiile pentru facebook, insta sau blog le-am realizat cu acest telefon. Îmi place interfața, aplicația pentru cameră, prietenoasă și simplă, ușor de folosit. Filtrele le-am folosit rar. Le-am aplicat mai degrabă după ce am realizat fotografiile. Focusul rapid l-am apreciat din start. Mai ales la fotografiile de detaliu. Camera s-a descurcat excelent în aproape orice condiții de lumină. Ce nu mi a plăcut este că în unele situații softul camerei are tendința să încălzească lumina față de realitate și de asemenea aplică din start unele corecturi la selfiuri, care e drept uneori nu strică. Toate acestea se întîmplă dacă sunteți pe auto. Eu am folosit foarte mult camera pe auto și am fost mulțumită. Dragostea trece prin stomac. Mai exact, prin food mode. Vedeți în galeria de aici câteva dovezi …gurmande.

BATERIE Thumbs up pentru baterie. Pe mine bateria mă ținea o zi de lucru plină cu fotografii, navigat, editat poze, whatsApp, mailuri și telefoane. De fapt bateria de 3600 mAh este una dintre cele mai mari baterii pe care le regăsim pe telefoanele Samsung. Pe Samsung S8+  avem o baterie de 3500 mAh. So, I rest my case la capitolul acesta.

DETALII CARE FAC DIFERENȚA. Este unul dintre cele mai frumoase telefoane, cu un display elegant curbat. Funcția Always On Display este utilă, întradevăr dar și mâncătoare de baterie. O puteți însă dezactiva din setăr.  Ca toate telefoanele cu un look așa glossy și acesta se umple rapid de amprente. Apropo de fingeprintscanner, butonul fizic (care nu mai există la Samsung S8 și S8 Plus) este și scanner pentru amprentă. La Samsung S8 în continuare mi se pare ciudată poziționarea scanerului lângă camera principală (tendința este să atingi camera cu degetul). Deci, o bilă albă pentru de acum vechiul S7 Edge. Procesorul nu mai este ultimul răcnet (Snapdragon 820 față de 834 de la Samsung S8) dar în continuare telefonul este rapid și face față cu brio. Nu mi s-a întâmplat să se blocheze și să se restarteze. În câteva rânduri a avut lag, asta după ce am rulat niște update-uri la unele aplicații. Situațiile au fost doar punctuale.  Și detaliul esențial care face diferența este prețul. După lansarea lui S8, preturile au scăzut și la 2500 de lei. So, there you have it!

Pro

  • Camera dezamăgește rar, indiferent de condițiile de lumină
  • Design plăcut + display luminos

  • bateria te ține o zi cinstită de muncă

  • încărcare wi-fi

Contra

  • Reflecții în ecran

  • alunecos în mâini
  • ușoară tentă de lumină galbenă în fotografii

    Dacă vreți o comparație cu actualul flagship vedeți  aici  ce performanțe are Samsung Galaxy S8. În această rubrică Gadget in Style, realizată împreună cu colegul meu Laurențiu Matache, am spus ce ne-a plăcut și ce nu. Despre food-porn și ce fotografii poți să faci cu telefoanele Samsung S7 Edge versus Samsung S8 v-am scris aici pe iulianagy.ro.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.