Știați că 3 octombrie e ziua iubitorilor de tech?

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

3 octombrie este Techies Day sau ziua pasionaților de tech. O spune Sfântul Google și îl credem pe cuvânt. De altfel,  luna octombrie este NATIONAL CYBER SECURITY AWARENESS MONTH. În traducere, luna securității cibernetice. ”Ce tare!” – am exclamat eu frunzărind netul. Sărbătorile acestea vin, evident, din Statele Unite ale Americii. Spre deosebire de alte sărbători importate, acestea cred că ar merita un loc și în calendarul nostru.

Care e treaba cu 3 octombrie

Pe 3 octombrie, în SUA elevii și studenții sunt încurajați să urmeze o carieră în lumea tehnologiei. Sărbătoarea datează de pe la sfârșitul anilor 90 și a pornit ca o inițiativă de stimulare a liceenilor să se îndrepte spre IT. Erau vremuri când lumea nu prea le avea cu abilitățile tehnice și nici nu avea pe ce să își exerseze aceste îndemânări.

Atunci Google abia ieșise din beta, foloseam Windows 98, netul era încă în mare parte pe dial-up, începeau cumpărăturile on-line, doar unu din trei oameni avea un telefon, iar telefoanele mobile erau departe de era smart. Hitul perioadei era mp3 Playerul. Deci, sărbătoarea datează de pe vremea când nu exista youtube sau facebook. Și simt nevoia aici să inserez:

#nationaltechiesday

Astăzi oricine e un mic techie. Telefoanele mobile smart sunt și în mâinile bunicilor dar și ale copiilor de 2-3 ani care dau cu degetul intuitiv pe ecran. Trăim niște vremuri tech faine, spun eu. Așa că ”La mulți ani!” – de Techies Day.

Cum se sărbătorește Techies Day

Tot Sfântul Google mi-a dezvăluit ce trebuie să faci azi. Cu acest prilej, poți trimite un email de mulțumesc departamentului tech sau/și IT sau prietenilor care te salvează când nu merge laptopul. Zâmbind poate mulțumim în gând imprimantei că merge (p.s. la radio, azi o imprimantă nu a dorit să își facă treaba. Probabil și-a luat liber de ziua ei), telefoanelor că ne permit să fim la o apăsare distanță de mail, apeluri, notificări etc și …Doamne … bine că există mașini de spălat.

Trăiască toate mințile ingenioase care nu vor ajunge în nicio carte de istorie dar care ne fac zi de zi viața mai ușoară și mai faină.

Păi, să nu încurajezi tinerii să lucreze în lumea asta smart? Și azi, și mâine și în fiecare zi.

Știu, sunt …o techie entuziastă.

Să ne bucurăm de 3 octombrie!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.