Technologie și artă: o simbioză pe gustul meu. Vezi câteva proiecte tech-artistice faine

de Posted on 3 minute de citit
4 minute de citit

Iubesc tehnologia și arta. Iar în vremurile pe care le trăim cele două nu se mai exclud demult ci devin una alteia instrument. Iar asta este încă o dovadă că tehnologia ne transformă viața și ne poate ajuta să fim mai creativi și mai expresivi. 

Vă las aici câteva proiecte care îmbină cele două domenii și vă plimb prin câteva galerii si muzee virtuale. 

Galeriile de acasă 

Expoziția Samsung Missing Masterpieces reunește  12 capodopere de artă pierdute ale unora dintre cei mai renumiți artiști din lume, precum Van Gogh, Cézanne și Monet. Ele sunt expuse pe televizoarele The Frame, curatoriate în parteneriat cu Dr. Noah Charney și Asociația pentru Cercetarea Infracțiunilor Împotriva Artei;

Din expoziția ….de pe televizor: piese de artă neprețuite precum Rața albă de Jean Baptiste Oudry și Portretul doctorului Gachet de Van Gogh care au fost văzute ultima dată acum aproape 30 de ani 

Printre lucrările din expoziție se numără și una cu legături …cu România . Este vorba de Podul Charing Cross și Podul Waterloo (1899-1904) de Monet.  Monet a pictat 37 de versiuni ale Charing Cross Bridge și cel puțin 40 de versiuni ale Waterloo Bridge. Două dintre ele sunt picturile furate în octombrie 2012 de la Kunsthal din Rotterdam. Mama unuia dintre hoții condamnați a susținut că ‘Podul Waterloo’ se numără printre picturile furate pe care le-a ars … pe aragazul ei din România. O încercare oribilă de a distruge dovezile împotriva fiului ei. Poliția a găsit urme de pigment pe aragazul acesteia, dar nu suficient pentru a-și verifica afirmațiile.

Toate cele 12 opere de artă din expoziția Missing Masterpieces sunt disponibile gratuit utilizatorilor de The Frame în catalogul Magazinului de artă, iar aceste piese neprețuite pot fi vizualizate și online de către oricine, chiar aici:

 

 

Pentru a-i ajuta pe cei care încearcă în mod activ să găsească aceste opere de artă pierdute cu o valoare inestimabilă, iubitorii de artă și detectivii amatori sunt invitați să împărtășească online pe rețelele de socializare orice sfaturi, teorii sau indicii pe care le pot descoperi cu @samsungromania și folosind #MissingMasterpieces pentru a aduna toate dovezile împreună.

Expoziția Missing Masterpieces va fi difuzată timp de trei luni (12 noiembrie – 10 februarie 2021 noiembrie 2020). Mai multe detalii aici.

Expoziția din telefon 

OPPO alături de galeria de artă contemporană Mobius a lansat expoziția digitală de fotografie realizată cu telefonul “Lively Night Out”. Aceasta poate fi vizionată pe Instagram aici.

Expoziția cuprinde o serie de imagini realizate în România, Polonia și în Rusia și au ca temă centrală fotografiile de noapte realizate în 2020 cu telefonul. Toate imaginile au fost realizate de creatori de conținut din cele trei țări participante la campanie: Bojan(fahrenheit32), Ionuț Costea (Goguci), Karolina Ościk-Alama (cajmel), Sebastian Chlodnicki (sebastianchlodnicki), Sergey Sukhov (sergeysuxov) și Wielmożny (kalemeon).

Vă las mai jos lucrarea super talentatului Goguci

Lively Nights Out @Goguci

 

Și o oprire la muzeu.Tot online

Formația Venus in Student Club, sursa: Arhiva Muzeul Rock

Muzeul Rock din Romania este o arhiva in format digital, un patrimoniu recent al fenomenelor culturale muzicale rock, pop, folk din Romania.

Aceasta Arhiva are si o sectiune de obiecte accesibilizate pentru nevazatori, obiecte de colectie scanate 3D dar si cercetari specializate, inclusiv cea in parteneriat cu CNSAS, care analizeaza informatii legate de grupurile de fan-cluburi ale fenomenelor rock-folk-jazz asa cum erau ele privite din perspectiva Securitatii.
Arhiva Muzeul Rock este o initiativa a platformei muzeale private PostModernism Museum si a istoricului muzical Doru Ionescu si se poate viziona aici 

 

Fotografia principala:  Photo by RhondaK Native Florida Folk Artist on Unsplash

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.