Trotinetă sau hoverboard? Nu puneți încă bicicleta în cui!

de Posted on 3 minute de citit
4 minute de citit

Va spun sincer: tare fain e să vezi corporatiștii care coboară la Aviatorilor și își desfac trotineta și o ard cu viteză, prin parc, cu cravatele care fâlfâie în aer, spre birouri. Îmi place să văd că tehnologia devine accesibilă și prinde și la noi acest curent pro sport și eco friendly .

Dar cum vorba lungă e sărăcia omului, haideți să trecem la treabă și să încalec…pe un hooverboard și, apoi, pe trotinetă și să vă spun povestea așa. Zilele acestea am testat X-Board S . Nu este primul hoverboard pe care mă urc. Față de ce am testat, modelul de la Evolio are dimensiuni reduse și cântărește 10 kg ( lucruri îmbucurătoare mai ales când nu ești mai forțos așa, precum subsemnata). Totul stă în echilibru și olecuță de curaj, la început. După ce prinzi mișcările e …ca mersul pe bicicletă. Direcția și viteza o dai din înclinația corpului. Totul este super fun atâta timp cât ai la dispoziție un drum fără gropi sau o zonă ….fără cabluri. Orice obstacol …poate însemna o întâlnire cu astfaltul sau podeaua.

La o testare precedentă, pe un alt model de hoverboard am căzut când încercam să trec peste un cablu subțire. X-Board S e ceva mai stabil, dar tot vă recomand drum drept și bun pentru distracție fără durere. După ce vă obișnuiți pe hoverboard, aventura pe două roți poate prinde și 10 km/h. Bateria o să vă țină 20km, deci nu strică niște calcule înainte să plecați la drum cu el. Nu de alta, dar nu e fun să cari 10 kilograme. Prețurile la hoverboard-uri sau smart scooter-e (veți găsi și această denumire) pornesc de pe la 200 de euro (900 lei). Părerea mea: love it dar atenție unde vă dați!

Cu trotineta electrică, iubirea a venit mai ….greu dar a prins viteză rapid. Ad literam. Trotineta Nilox Doc Pro, complet pliabilă, cântărește vreo 20 de kilograme, așa că vă propun un drum la sală înainte sau niște prieteni inimoși care să vă ajute la transport. Față de hoverboard, trotineta electrică pe care am testat-o prinde viteză mult mai mare: 20km/h și distracția se dublează. După ce înveți comenzile, totul devine precum joaca din copilărie. Nilox Doc Pro, pe care am avut-o de la quickmobile.ro este o trotinetă electrică dotată cu un motor de 300 W. Trotineta poate înlocui cu succes, pe vreme bună, transportul în comun sau mașina și astfel, drumul spre muncă devine distractiv și relaxant. Funcționează simplu: trebuie sa vă luați avânt pentru a porni motorul și apoi măriți sau scădeți viteza din controlerul de pe ghidon. Există și un limitator de viteză, extrem de util pentru începători. Eu l-am folosit.  La o încărcare completă a bateriei veți putea merge în voie vreo 20 de kilometri. Încărcarea totală se face în 2 ore, la o priza de alimentare cu ajutorul încărcătorului furnizat. Trotineta costă 3199 de lei.

Ca să vă răspund la întrebarea din titlu: hoverboard sau trotinetă electrică? Ambele. Dacă vreți o alternativă pentru drumul spre muncă, dacă vreți stabilitate, siguranță în deplasare și viteză, alegeți trotinetă electrică. Vreți distracție și aveți drumuri bune în zonă (sau lucrați într-o hală) și nu sunteți dispuși să scoateți foarte mulți bani , optați pentru hoverboard. Găsiți variante decente la 900-1000 de lei. Și nu, nu renunțați nici la clasica bicicletă. Have fun!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.