Cum mi-am găsit rochie la un congres de tehnologie

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

Cam orice fată visează la o rochie. La Aceea rochie. Rochia care o face prințesa balului chiar dacă în cameră e doar o persoană. Sau poate mai ales pentru acel moment, cu Aceea persoană. Ne uităm îndelung la rochii, cugetăm, le vedem în combinații de pantofi, gentuțe și stări de spirit, ocazii și selfi-uri sau fotografii. Dar dacă și rochiile ar gândi?

Da, există așa ceva. Și am descoperit-o la un congres de tehnologie  (MWC 2017, Barcelona), semn că moda și tehnologia chiar nu sunt la un abis distanță. Rochia mea ….este de un roz fericit și curios. V-am făcut curioși? Să vă explic.

Faceți cunoștință întâi cu Watson. Nu, nu simpaticul doctor, partener în aventuri al lui Sherlock, ci un sistem computerizat cu inteligență artificială, capabil de a răspunde la întrebări puse în limbaj natural.  Vedeți aici ce spune Wikipedia. Și dacă sunteți curiosi să vedeți cum functionează neica Watson click aici

Nițică răbdare cu încă niște chestii tehnice că vă dezvălui acuși cum a ajuns computerul în rochie. Deci, amicul Watson e format dintr-un grup de 90 de servere IBM Power 750 și poate procesa 500 gigaocteți, echivalentul a unui milion de cărți, pe secundă. Cu alte cuvinte, e cam cel mai deștept.

Ei bine, cei de la IBM au făcut echipă, anul trecut, cu creatoarele de la Marchesa și a ieșit asta: o rochie care gândește, o rochie care transformă sentimentele celei care o poartă în culori. Vedeți aici povestea.

Cum arată rochia mea? Ei bine după ce am răspuns la un scurt chestionar….rochia s-a aprins într-un roz, cu accente de mov pal. Watson a decretat că sunt o persoană veselă, pasionată și curioasă. Și nu prea mi-a venit să-l contrazic. Căci tare bine mi-ar șade cu așa o rochie, nu credeți?

Ei bine, rochia Watson a avut și o altă treabă mai serioasă la congres nu doar să personalizeze creația pentru vizitatorii curioși ca mine. Pe tot parcursul evenimentului el a analizat toate mesajele transmise pe twitter pe tema evenimentului și a extras din ele atitudinile si sentimentele vizavi de MWC 2017 Barcelona. Un fel de chestionar cu …tul. Nu am văzut rezultatul final căci încă nu a fost anunțat de organizatori. Eu am rămas în minte însă cu această imagine și cu ceea ce ar putea însemna pe viitor moda.

Oare pe viitor nu vom mai cugeta noi ce combinații sunt ideale, ci ne va spune tricoul? Dacă nu vom mai sta minute în șir cu ochii în dulap, ci o rochie va semnaliza că este temperatura optimă de a fi purtată sau dacă oglinda ne va arăta într-o secundă ce combinație de haine se potrivește cu starea noastră emoțională din acel moment? Vrem, nu vrem viitorul se va instala și în șifonier. O idee care dă de gândit, nu? Bonus, vă las aici o altă fotografie, cu o altă rochie. Nu gândește.

Era într-un magazin mic (din păcate închis la ora la care am ajuns eu), pe una din străduțele înguste ale orașului lui Gaudi, care respiră istorie prin fiecare cărămidă. Două lumi, din două timpuri, trăiesc în același moment. Iată cum niște rochii îndoaie și împăturesc elegant timpul cu tul, mătase și dantelă.

 

 

 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.