Când nostalgia își face loc într-un congres al viitorului

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

Halele congresului de la Barcelona sunt ticsite de tehnologie high-end. 5G-ul nu mai este un deziderat la un moment dat ci se întâmplă mai repede decât era așteptat inițial. Acel Internet of Things devine palpabil în viața noastră de zi cu zi, transformând felul în care trăim și muncim. Iar realitatea virtuală și cea augmentată devin parte din realitatea noastră zilnică. În acest scenariu deja prezent al viitorului, nostalgia a făcut însă furori la Barcelona.

Scos de la naftalină, telefonul care era hit în anii 2000 a fost trecut printr-o operație de lifting. Rezultatul? Standul cu Nokia 3310 a fost unul dintre cele mai aglomerate. Am dat de două ori târcoale zonei până când am ajuns să văd minunăția galbenă din imagine. Nu, nu are ecran tactil.  Dar are jocul Snake. Legendarul joc Snake. Când era în vogă, atuurile telefonului erau rezistența și bateria. Ei bine, producătorii spun că acum bateria acestui telefon poate rezista chiar și o lună. Un domn care butona intens lângă mine acest nostalgic telefon a întrebat: ‘’ Wi-fi are?”. Doamna de la stand a zâmbit larg: “Doar Bluetooth”. Bine am venit așadar în viitor…sau trecut.

Apropo de trecut, chiar înainte de deschiderea Congresului am ajuns într-un târg ce avea loc într-una din piețele ascunse unde străzile care respiră istorie  sfidând vremurile lui Internet of Things își dau întâlnire pentru un loc de relazare. Pe un cearșaf plin de vechituri aruncate într-o ordine înțeleasă doar de proprietar am descoperit câteva modele de Nokia. 5 euro, pentru poză, mi-a spus catalanul zâmbind și asigurându-mă că telefoanele sunt funcționale. Am făcut fotografia cu gândul spre trecut ….sau viitor. Barcelona vrea să ne arată că uneori timpul chiar poate să stea pe loc.

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *