Tehnologia ajunge în dulap: Ce știu să facă hainele și gențile smart

de Posted on 4 minute de citit
5 minute de citit

Iubesc tehnologia. Și iubesc hainele, gentuțele și pantofii stiletto. Ca orice femeie. Ce spuneți însă despre hainele și încălțămintea smart? Ceasurile și brățările smart nu mai sunt o noutate demult. Ați încerca însă haine care vă măsoară ritmul inimii? E loc în dulap pentru genți plic care îți încarcă telefonul? O rochie decorată cu broderie din fibră optică sau un sutien smart? Și încă o inovație ciudată care îmi place: rucsacul care îți spune ce ai uitat să pui în el. Să le luăm pe rând

Sutien cu senzori și rochii de seară cu fibră optică

Bluetooth-ul ajunge pe piața …sutienelor. Somainnofit este un sutien cu senzori care te măsoară și îți spune exact cât porți. Conectat printr-o aplicație la telefon îți afișează dimensiunile și îți recomandă modele de sutiene.

Fiind un soi de înlocuitor deștept pentru bătrânul centimetru,  Somainnofit este defapt un device care te împinge la cumpărături de sutiene. Evident, Soma. O inovație cu scop clar comercial, așadar. Dincolo de aspectul acesta mi se pare interesant însă că tehnologia ajunge și la acest capitol și poate fi utilă pentru multe femei (inclusiv eu recunosc că e uneori dificil să găsești sutienul perfect).

Sutienul smart a fost prezentat zilele acestea la târgul CES 2019 de la Las Vegas și a fost pus la vânzare în magazinul online din 8 ianuarie. Din curiozitate am intrat în shop-ul online  și am descoperit că prețurile,  măricele de altfel, au apărut imediat și în lei.

Și după ce am rezolvat capitolul acesta, trecem la rochii de seară cu broderie din fibră optică.

Sincer,  mi se pare că rochia din imagine arată mai bine fără instalația pornită dar e o idee interesantă care te scoate în evidență la o petrecere.

Rochia este realizată de un start up din Italia dresscodders.it.

 

 

Hainele sport smart care îți măsoară pulsul

Hainele sport smart QUS – Body Connected promit să furnizeze aceleași tipuri de rapoarte ca și brățările sau ceasurile smart fără să porți însă astfel de device-uri.

Dotate cu mai mulți senzori, top-urile de sport măsoară printre altele bătăile inimii, respirația sau caloriile consumate.

Exact cum conectezi brățara smart de telefon așa faci și cu hainele smart. Într-o aplicație vezi date legate de distanta parcursa, viteza în deplasare dar si o analiză de recuperare a organismului după antrenamente mai grele.

Chipeșul domn din imaginea alăturată poartă un asemenea top. Și dacă nu vi se pare nimic ieșit din comun la îmbrăcămintea lui vedeți în video-ul de mai jos  care e treaba cu QUS – Body Connected.

Hainele smart au fost create pe mărimi și se pot spăla fără probleme. Vor ajunge pe piață prin aprilie anul acesta.

Și la haine sport să adăugăm niște încălțări smart care evident îți spun câți pași ai făcut, câte calorii ai ars etc.

Pantofii de sport Mijia de la Xiaomi sunt dotați cu niște senzori creați de Intel, cusuți în încălțăminte.  Datele colectate sunt apoi transmise printr-o aplicație în telefon.

Utilă și frumoasă: geanta plic care îți încarcă telefonul

Da. Da. Da. Pus pe listă: gențile Mighty Purse

Le-am văzut la târgul IFA de la Berlin de anul trecut.

Genți care îți încarcă telefonul mai sunt pe piață. Ce mi-a plăcut la brandul acesta este însă că pun accent pe design. Minimaliste și din piele, gențile de diferite mărimi au ascunse în interior baterii externe de 4000 mAh care pot fi scoase și care asigură – spun producătorii vreo două încărcări.

Rucsacul reminder

Gențile plic sunt faine dar în viața de zi cu zi …tot la rucsacul cu laptop mă întorc. De data aceasta un rucsac …reminder. Lumzag este dotat cu mai mulți senzori și îți îți va reaminti printr-o alertă pe telefon că îți lipsesc cheile sau un anume încărcător. Dotat cu tracker GPS, utilizatorul poate afla tot timpul unde este rucsacul său – opțiune utilă mai ales dacă hoții ți-au furat geanta sau dacă ești uituc(ă) precum mine. Ce să mai zic: are și o cameră. Un soi de trafic-cam – util dacă mergi spre muncă pe o bicicletă. În plus, geanta poate fi folosită și pe post de modem asigurând internet oriunde mergi.

Ce spuneți de toate acestea? Care dintre inovații vă plac? Care dintre ele va ajunge oare mai repede în dulapul vostru?

Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Like&Share …și de ce nu spor la shopping. Evident, smart 🙂 .

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.