”City break” pe Transfăgărașan. Cu ce telefon ieftin am făcut poze

de Posted on Locație 4 minute de citit
5 minute de citit

Daca nu ați străbătut Transfăgărășanul dintr-o parte în alta ….atunci trebuie să o faceți. Nu veți regreta. Să aveți telefonul la îndemâmă și să opriți doar în locurile …Nu sunt semnalizate dar le veți repera fără probleme. Eu am pornit la drum cu un Allview Soul X5 și multă poftă de drum.  Tema de lucru: să testez camera telefonului pentru emisiunea 24IT. Ce a ieșit și ce spune și Laurențiu Matache, colegul meu despre acest telefon ați văzut poate la tv. Aici vă povestesc din culise și vă spun unde să mâncați și să vă cazați pe Transfăgărașan.

De unde am pornit

Transfăgărașanul este cu siguranță pe placul șoferilor pasionați. Dar nu e rău nici în calitate de copilot . Am venit dinspre Brașov, am oprit la Sâmbăta și am înoptat la Cârțișoara.  Sunt destul de multe pensiuni în zonă pe toate gusturile și buzunarele. Am oprit la pensiunea Leia unde am dat mai puțin de 100 de lei pe o noapte. Curat și cald în cameră, o grădină cu flori lungă și liniștitoare.

O problemă generală: dacă nu sunteți un grup mai mai mare sau nu anunțati din timp călătoria sunt șanse mici să aveți parte și de mic dejun. Nu ne-a deranjat deloc  și ne-am dus spre Albota. Loc de văzut și … de mâncat în periplul spre Transfăgărășan   

Unde am mâncat

Micul dejun l-am luat la Albota. Și nu am regretat. O priveliște superbă,  o dimineață de toamnă însorită și 25 de lei ….all y can eat. Partea faină este că tot ce pun pe masă este din prtoducția locală de la roșii, la brânzeturi, de la ouă, la carne și dulceață. ”Frunzară” cum sunt m-am bucurat de legumele proaspetele și o zacuscă să te lingi pe degete.

Atat de bun a fost totul că am uitat și scopul declarat al misiunii: teste cu telefonul nou. Dar am recuperat odată ce ne-am pornit la drum

Să facem cunoștiință cu telefonul din dotare

Allview Soul X5 este un telefon care costă mai puțin de 1000 de lei și care are multe din specificațiile  și chiar elementele de design pe care le gasim pe telefoanele de top. Avem așadar. Deja celebrul și controversatul breton, cameră duală şi un look glossy. Și da, are până și  Face Emoji. Evident calitatea nu este de top, dar este de apreciat că ai până și această opțiune pe un telefon ieftin. Dar să trecem la cameră căci asta m-a interest pe mine: Camera principală este duală 16MP. Nu lipsește efectul  efect Bokeh – pentru poze de instagram, efect disponibil și pentru camera secundară. Deci m-am distrat de minune. Culorile sunt plăcute, iar rezultatele mai mult decât mulțumitoare dacă ai în minte prețul telefonului. Judecați și  voi după fotografii. Nu am editat deloc fotografiile și nu am adăugat niciun filtru. M-a ajutat și lumina și ziua fără ceață.  O minune că ați prins așa o zi toamna” ne spunea omul de la pensiune.  

Transfăgărășanul este cel mai spectaculos drum și desi bucata până la Bâlea Lac am făcut-o de nenumărate ori nu mă pot sătura de priveliști. Am parcurs și o parte dintr-un traseu – Șaua Caprei care pornește de lângă cabana Bâlea Lac. Priveliștea a fost recompensatoare pentru efort. După ce am coborât din nou la Bâlea Lac am mâncat o ciorbă. Mâncare bună la cabana Bâlea Lac iar prețurile sunt …la înălțime. 

Pe unde am coborât

De la Bâlea Lac am coborât spre Vidraru, drumul sepuiește parca ceva mai larg dar tot stai lipit de geam minunat de ce vezi. La coborâre am oprit la Livada cu Meri din Căpățîneni-Ungureni – o pensiune cochetă cu o livadă. Am mâncat mere din pom. Cheile de la cameră au breloc sub formă de măr. Pensiunea e curată, camera noastră a fost una mică dar foarte plăcută, cu un mic balcon spre livadă. Când am plecat, gazda mi-a pus o pungă în mână să îmi culeg mere sau să îmi iau mere din lăzi. La capitolul, mâncare nu am nimerit-o foarte bine dar nici nu aveam așeptări foarte mari în zonă neexistând prea multe variante. Am mâncat ”La cetate” în apropierea barajului Vidraru.

În loc de concluzie:

Străbateți Transfăgărășanul dintr-o parte într-alta. Nu veți regreta. Și nu uitați să vă luați telefonul la voi. Încărcat. Veți avea parte de o călătorie spectaculoasă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comments
 • Marius Cucu
  octombrie 29, 2018

  Nu ai cum sa nu faci poze misto pe Transfagarasan. Am fost si eu prin 2015, prin 2016… iarna, pe o super vreme. Oricand e misto Transfagarasan 🙂

  • Julia Nagy
   octombrie 29, 2018

   Asa este Marius. O zonă superbă 🙂