Coafura rezistă, rezistă. La fel și iPhone SE

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

iPhone SE este prieten cu gentuțele mele de mai bine de jumătate de an. De atunci, am butonat multe telefoane. Am zis wow la ecranul lui Samsung S8, m-am îndrăgostit, după cum știți, de camera lui iPhone 7 Plus iar LG G6 chiar e un telefon pe care nu poți să-l ignori. Cu Huawei P10 întâlnirea a fost fulgerătoare, suficientă însă să îmi doresc  să-l mai testez nițel. Și în tot acest timp, telefonul meu de bază a fost Iphone SE.

Mai face față iPhone SE?  Din start suntem la o răscruce: dacă puteți să trăți cu un telefon mic sau preferați telefoanele care să vă încapă fără probleme într-o singură mână (mai ales dacă aveți mâinile mici, precum …je ) atunci s-ar putea să existe motive de prietenie cu iPhone SE.  Dacă nu, va fi o experiență ciudată: odată obișnuiți  cu telefoane de 5,5 inchi, piticul SE de 4 inchi va fi ca un pas înapoi în istorie. La dimensiuni.

Asta pentru că, la capitolul specificații tehnice nu stă deloc rău chiar și la un an de la lansare. La ora actuală,  iPhone SE este cel mai accesibil Iphone cu tehnologie deloc de neglijat.  Arată ca Iphone 5S dar are tehnologia lui  6S minus 3D Touch și minus un ecran mai mare. La lansare a venit cu 16, respectiv 64 GB. Eu am varianta de 16 GB și nu vi-l recomand, mai ales dacă faceți multe poze sau dacă ecranul vostru este plin de aplicații fără de care nu puteți trăi.  Folosesc iCloud dar oricum modelul de 16GB este limitativ din acest punct de vedere. Acum iPhone SE este disponibil  și în variantele cu 32, respectiv 128 GB. Prețurile variază, în funcție de model, între 1800 și 2200 lei.

Rulează IOS 10 iar camera  12MP nu m-a dezamăgit, în genere.  Multe fotografii de pe blog dar și de pe instagram le-am făcut cu acest telefon  ( vedeți mai jos câteva exemple și intrați și aici, pe instagram si căutați fotografii cu #iphonese).  Cu simpaticul SE poți suprinde detalii întocmai ca pe iPhone 6s, inclusiv în videoclipurile 4K.  Deci, la capitolul foto-video este un telefon mai mult decât mulțumitor.

În plus, iPhone SE are jack audio. Ohh, da…recunosc …eu personal, încă nu pot să accept,  în totalitate, dispariția acestui port. Deci, vă puteți folosi căștile preferate fără să vă mai achiziționați un adaptor.

Per total, de la prima întâlnire cu iPhone SE când am avut un model de la prietenii noștri de la Quick Mobile și l-am prezentat  la Gadget in Style, până în prezent, acest telefon mi-a plăcut. Este mic, rezistent (a prins câteva căzături), suficient de puternic,  girlish, evident…nițel roz.

În vremuri în care telefoanele cu ecrane mari iau ochii și deschid larg buzunarele,  iPhone SE este chiar …în sensul opus trendurilor. Dar, la finalul zilei contează dacă, așa cum zice reclama, coafura rezistă, rezistă…Pentru moment,  iPhone SE rezistă!

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.