Copiii și accesul la technologie. Ce trebuie să facă părinții

de Posted on Locație 2 minute de citit
1 minute de citit

În era tehnologiei, în care copiii au acces la rețele de socializare și la internet cum ar trebui să gestionăm relația lor cu tehnologia? Le verificăm conturile de Facebook? Cum îi invățăm să nu intre în vorba cu străini pe retele de socializare pentru că este și asta o formă de bullying, sau hărțuire?

Acestea sunt întrebările pe care Alexa Stănescu de la alexisme.ro le-a adresat Gabrielei Maalouf, psihoterapeut și trainer pentru copii și părinți.

”In primul rând, e bine să ne punem noi la punct cu tehnologia. Sunt foarte multe site-uri ( naționale si internaționale) care au ghiduri de bună practică a tehnologie: câte ore sunt permise, care sunt vârstele recomandate pt fiecare aplicație în parte” – spune psihoterapeutul citat.

Există aplicațiile de control parental, cu ajutorul cărora putem vedea activitatea copilului si surprinde posibile situații de bullying.

Gabriela Maalouf, psihoterapeut și trainer pentru copii și părinți ne recomandă să îi asigurăm pe cei mici că sunt în siguranța dacă ne povestesc nouă și ne cer ajutorul, mai degrabă decât să îi verificăm.

La un moment dat vor găsi soluții să se ascundă, dacă nu sunt obișnuiți să ne vorbească nouă.

Cu alte cuvinte: nicio tehnologie nu înlocuiește încrederea între părinți și copii.  Dar – în acelai timp inovațiile tech pot fi utile. Totul depinde de cum și cât folosim tehnologia.  Citește tot articolul aici. 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.