Cum m-am trezit cu un pachet de mâncare la ușă

de Posted on 3 minute de citit
4 minute de citit

Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc la mâncare la pachet îmi aduc aminte de sendvișurile pe care mi le făcea bunica pentru școală. Doamne, bune mai erau.

De când sunt în presă, am încercat de nenumărate ori să îmi fac pachet ca să nu mai mănânc covrigi cu …covrigi. Și am reușit, uneori. O perioadă îndelungată am fost (foarte) matinală, drept urmare orele târzii ale prânzului mă prindeau acasă. Așa că nu am mai mai avut texte și pretexte și am gătit acasă de multe ori. O nouă schimbare însă mi-a modificat și programul de masă iar mâncatul în oraș a devenit o realitate de care nu sunt mândră în ultima vreme.

Așa că tare plăcută a fost supriza celor de la Lifebox când m-am trezit într-o dimineață cu un pachet. Mai mare decât pachetul bunicii. Cu mâncare, pe toată ziua.

Cei de la Lifebox au aflat că eu nu mănânc carne și am primit meniul Fish.

Iată ce am avut în cutie:

Mic dejun:

Omletă cu cașcaval afumat, mix de ardei gras si rdichi

Gustare:

Ciorbă de legume acrită cu borș, smântână și leuștean

Prânz: Orez integral cu linte roșie, mâncare de spanac și mămăliguță

Gustare:

Salata Fattoush cu varza kale și cubulețe de telemea cu verdețuri

Cina:

Vinete coapte cu curcuma, rodie, pătrunjel, fulgi de migdale copți cu chili, iaurt cu tahini și sparanghel grill

Ce mi-a plăcut? Mâncarea variată. Orezul cu spanac și mămăliguță au fost pe …stomacul meu. La fel și vinetele care au fost vedetele serii după o zi obositoare.

La final de zi, am tras linia: 1200 de calorii. Ok, mai adaugați vreo 500. Niște ciocolată. A girl has to sin. Nu mă judecați. Eu nu prea îmi număr caloriile dar a fost bine să am un control amănunțit al măncării.

Un detaliu care pe mine m-a intresat: poți să îți comanzi și varianta de post.

Cât costă? Cutia mea: 64 de lei. Meniurile și prețurile le puteți vedea aici.  Merită? Dacă nu aveți timp nici să respirați darămite să faceți piața și să gătiți și vreți un stil de viață sănătos, e o alternativă foarte sănătoasă și pentru stomac și pentru buzunar. Ați ridicat sprânceana când am zis de bani. Haideți să vă explic: vreți să luați doar masa de prânz la cantină sau să comandați ceva? Veți da cam 20-25 de lei. Dimineața dacă nu ați apucat să mâncați acasă, poate vă luați o salată sau un sendviș. Mai adăugați 10 lei. Între mese veți fi tentați să mai ronțăiți ceva: covrigi, batoane sănătoase, fructe. Seara, veți găti. Asta vă promiteți. Când sunteți pe drum vă dați seama că sunteți cam obosiți așa că vă opriți într-un magazin și vă luați mâncare gătită sau semipreparată. Veți lăsa vreo 20-30 de lei. Vă sună cunoscut. Eu, recunosc că uneori mă găsesc în această descriere.

În același timp, vă mărturisesc că îmi place în bucătărie, îmi place să gătesc și să fac piața (după cum ați și văzut din postările mele). Cutiile acestea sunt însă o soluție pentru perioadele aglomerate sau dacă vreți să vă monitorizați atent meniul. Orice ați face: mâncați variat și alegeți alternative cât mai sănătoase. Covrigii cu …covrigi nu sunt o soluție pe termen lung.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.