De ce îți recomandă YouTube povești pentru copii

de Posted on 1 minute de citit
1 minute de citit

Dacă zilele acestea veți constata că atunci când deschideți YouTube vă apar sugestii de cântece, animații sau povești pentru copii – fără să fi căutat așa ceva în trecut – asta se întâmplă pentru că platforma  și-a modificat recent algoritmul.

Mie de exemplu… la canale recomandate mi-a apărut Angry Birds 2.

The Verge citează mai multe comentarii ale unor utilizatori care au constatat această schimbare de strategie.

Totul s-a întâmplat fără tam-tam, fără anunț oficial și vine în contextul în care  platforma YouTube  este investigată în Statele Unite de Comisia Federală de Comerț pentru felul în care gestionează datele și intimitatea copiilor.

Schimbările au avut drept efect promovarea în rândul utilizatorilor ale unor canale, în timp ce altele au fost ignorate.

Măsura a stârnit mânia unor creatori de conținut care au înregistrat scăderi de vizualizări. YouTube vrea prin această schimbare să atragă părinții de partea sa și să iasă din radarul criticilor publice și a investigațiilor.

Deși modificările au fost puse inițial pe seama unui update obișnuit, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Bloomberg că este vorba despre facilitarea accesului spre conținut de calitate pentru familii.

 

 

 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.