De ce ți-ai lua un telefon fără touch și wi-fi? Pentru că … Nokia 3310

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

Fără touch, fără appstore, fără wi-fi, fără Insta, fără Fb, fără Like. 4G îi e străin. Nu rulează IOS sau Android. Poți să salvezi numere și să suni. Poți să te joci Snake dacă mai știi cum. Și ia, hai scrie un mesaj. Mie mi-a luat câteva minute bune să scriu o propoziție. Celebrul T9 este de ajutor până își găsesc degetele drumul spre cuvinte. Vrei muzică? Ai radio. De ce ai cumpăra un astfel de telefon? Pentru că Nokia 3310.

Dă-i-l unui puști de 10 ani și vei vedea dezamăgirea pe fața lui cum se instalează la primul gest pe ecran care nu va debloca telefonul. Am înțeles că acum e chiar o modă între părinți să își amenințe puștii cu Nokia 3310. „Nu înveți, îți dau Nokia 3310”. Și totuși Nokia 3310 este pe val. S-a scris și s-a vorbit despre acest telefon mai mult decât despre un smartphone decent. Este pe valul memoriei noastre.

Când a ajuns în redacție telefonul pe care l-am primit în teste de la Vodafone Romania, mai mulți colegi au venit să-l vadă. Toți se uitau zâmbind. Am avut un deja-vu. La MWC Barcelona abia puteai arunca un ac la standul unde era prezentat noul-vechi telefon. Nokia a venit la Barcelona și cu smartphone-uri. Niciun model nu a rămas impregnat în minte precum telefonul scos de la naftalină la 17 ani de la ….prima lansare.

Și totuși, dincolo de nostalgie e util să îți iei un asemenea telefon? Un motiv bun: bateria care te ține în stand-by 722 de ore. Folosit normal o să-l încărcați la mai bine de o săptămână. Deci, dacă plecați într-o drumeție lungă  și dacă vreți o pauză de la viața plină de notificări, Nokia 3310 va aduce liniște. Multă liniște.  Da, în disperare de cauză veți putea verifica Facebook-ul sau veți putea veți putea deschide o pagină de știri prin browserul Opera instalat pe telefon. Dar cu 2.5G conexiunea se va face dureros de încet.

Alt motiv: e ieftin. Prețul este de 49 de euro sau gratis la un abonament mai mare de 10 euro.

Vreți poze? Să nu aveți așteptări prea mari. De fapt, să nu aveți deloc așteptări ca să nu fiți dezamăgiți de camera de 2MP. Vreți să ascultați muzică? Trebuie să vă cumpărați un card de memorie. Nu veți avea spațiu pentru melodii și fotografii pe telefon.

Vreți să scoateți bateria sau vreți să schimbați sim-ul? Știți ce aveți de făcut. Nu s-a schimbat nimic la acest capitol. Scoateți carcasa. Atenție la unghii, doamnelor.

Vreți un drum înapoi în timp? Nu căutați mașina timpului. Nokia 3310 e suficient să dați ceasul înapoi cu vreo 17 ani.

P.S. Nu ratați video cu și despre Nokia 3310, în curând, pe pagina de FB, la Gadget in Style.

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.