Hoinăreală: Valea Spumoasă, un traseu ușor. iPhone 7Plus, fotografii în natură

de Posted on 2 minute de citit
3 minute de citit

Când vrei să fugi de prăfuitul și zgomotosul București și te visezi cuceritor de munți fără să ai multă experiență montană, un traseu ușor dar mai puțin bătut de pașii turiștilor este Sfântul Graal al hoinărelilor de week-end.

Fără alte cuvinte fără rost nu vă mai țin în suspans și vă iau pe cărări de munte pe Valea Spumoasă din rezervatia naturală a masivului Bucegi. O sticlă de apă, ceva dulce și telefonul  și gata de drum. Nu uitați să vă îmbrăcați adecvat pentru munte. Chiar dacă traseul e ușor, muntele e munte.  Drumul este ușor accesibil așadar iar traseul porneste chiar de lângă stația de telecabină din Bușteni.

Nu veți face mai mult de 2km până la destinație, zona ușor înclinată vă va da satisfacția unui urcuș plăcut. După cum am citit în prealabil și am constat la fața locului, traseul nu este omologat si prin urmare nici marcat. Pe orice localnic sau ghid din zonă veți întreba vă va putea da indicații despre acest traseu. În prima parte a traseului urmați marcajul pentru Valea Caraiman, până la o bifurcație de unde vă veți ghida după stațiile de captare a apei de-a lungul traseului si de poteca bătută.

În tot acel univers verde, gândurile se opresc și te trezești că stai gură cască la norii care dansează deasupra brazilor. Moment evident oportun să îți scoți telefonul și să faci un time lapse (vezi video mai jos). Când ajungeți la refugiul Salvamont Bușteni veți auzi muzica. Muzica apei care se prăvălește. Și în rest nimic. Suntem la peste 1100 de metri altitudine și foarte aproape de cascade.

Ajunși la cascade, ședeți și ascultați. Și priviți cerul. Și beți apă. Și bucurați-vă că avem asemenea locuri faine. Asta da, răsfăț.

iPhone 7 Plus, fotografii în natură

Așa cum v-am obișnuit folosesc orice prilej să testez telefoanele și să vă arăt cum se descurcă. Fotografiile  pe care le vedeți sunt realizate cu iPhone 7 Plus pe care îl am în teste de la Telekom. Nicio fotografie nu este prelucrată. Singura modificare a fost să le modific dimensiunile ca să pot să le uploadez. Modificarea dimensiunilor le-am făcut pe laptop. O să vă scriu în curând despre aplicațiile de resize direct pe telefon.  Montajul imaginilor le-am făcut tot pe iPhone cu iMovie. Ce părere aveți?

P.S. Sticla din imagine este de fapt ….și o boxă. Despre Yuppi Love Tech și alte boxe portabile am să vă scriu, în curând.

Video Valea Spumoasa, Busteni

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.