Și am plecat la Berlin. Newbie la IFA

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

După ce am bifat MVC Barcelona pentru prima dată, acum sunt newbie sau boboacă la IFA Berlin.

Ca orice boboc tocilar m-am documentat și eu înainte. Și desigur, am început, cum îmi place mie cu istoria.

Internationale Funkasstellung Berlin este Berlin Radio Show…. adecă Târgul de radio. Nedumeriți? Eu am zâmbit curioasă și am citit mai departe. Numele îi vine de la turnul radio în jurul căruia s-a construit clădirea în care are loc evenimentul.  Așa i-a rămas titlul din 1924 de la prima ediție. De atunci tehnologia a avansat an de an iar târgul, unul dintre cele mai vechi târguri de tehnologie din Europa, a devenit un reper în inovațiile prezentate aici.

Încerc să îmi imaginez cum a fost la primele ediții când radioul era un aparat hi-tech și iată că la ani distanță avem roboți, drone, televizoare smart, mașini de spălat inteligente, telefoane care rivalizează cu laptopurile la putere și cu aparatele foto, la camere, laptopuri-avioane iar lista este deschisă

In calendarul avizilor de tehnologie sunt trei date cu roșu: CES (Las Vegas în ianuarie), MWC (Barcelona, martie) și CES (Berlin, septembrie). IFA e un mini MWC spun unii…mini gen200.000 de persoane îi trec pragul în calitate de participanți și vizitatori.

Ce se așteaptă la IFA Berlin 2017

Ce am priceput de la cei mai experimentați e că IFA nu este despre telefoane mobile. Mama mobilelor este MCW. IFA este despre toate acele gadgeturi la care nu te gândeai și pe care ai vrea să le ai deși nu ai neapărat nevoie.Descrierea aparține unui coleg din presă. Și am rețininut-o. Vă zic dacă e așa.

Ochii vor fi pe Samsung. Ei au lansat deja Galaxy Note 8 pe sper să-l butonez din nou. Așteptările aici sunt însă legate de un nou ceas. S-a tot zvonit de Gear S4, un nou ceas inteligent sport. Cu siguranță vor fi o serie de home device-uri, plus o nouă variantă a camerei Samsung Gear 360. Va fi foarte interesant ce va face Huawei. Recent, au lansat un teaser pentru prezența companiei chineze la IFA, un teaser în care i-au atacat voalat pe cei pe care-i vor rivali. Pe ecran apare întâi cuvântul ”Bigger” care apărea în teasing-ul pentru Note 8 – ”Do bigger things”. Cuvântul e apoi tăiat și apare ”Matter” completat apoi cu ”Do what matters” – fă ceea ce contează. Sunt tare curioasă ce va conta la Huawei în condițiile în care Huawei Mate 10 va fi lansat pe 16 octombrie. Telefoane noi am putea vedea însă la Sony iar la LG asteptăm LG V30, care se pare că nu va mai avea ecran secundar. Vom vedea. Acer are conferință programată înainte de deschidere.

Mi am luat bascheții (că am învățat eu că la târgurile astea tare important e să ai încălțămite bună), zâmbetul la purtător, laptopul în spinare și telefonul pe post de cameră și ziar (via Facebook). Revin cu vești.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.