Gadgeturile de la Summer Well. Cu ce m-am distrat

de Posted on 2 minute de citit
3 minute de citit

La Summer Well nu te duci doar pentru concerte. Te duci pentru o stare. O stare de vacanță. Cu mic, cu mare. Ca o evadare. Eu am mers pentru gadgeturi. Ce îmi place la acest tip de evenimente este că tehnologia devine prietenoasă și fun. GIF-urile sunt deja old story. The new stuff: roboții, wearables și realitate virtuală. Ok, și ochelarii supradimensionați stârnesc zâmbete.

Cu roboții-jucărie ne-am împrietenit de ceva vreme. De data aceasta, la festival am dat peste un robot-lego Mackeblock, ideal pentru cei care iubesc să meșterească hi-tech style. Plus că implică și nițică programare. La robotul din imagine Zsolt Kiss de la QuickMobile a lucrat 6 ore.

Ce e Mackeblock?

Este un kit complet pentru construcția de roboți. În pachet veți găsi tot ce aveți nevoie pentru un asemenea proiect.În cel mai complex pachet Makeblock Ultimate 2.0 (ca cel din care s-a construit robotul din imagine) veți găsi 160 de piese de metal și mai mult de 80 de module electronice, inclusiv 3 motoare encoder, 4 motoare DC, un braț robotic și noul controller MegaPi. Din acest pachet poți construi cel puțin 10 tipuri diferite de roboti, pe care-i poti programa printr-o aplicație pe care o instalezi pe telefon sau tabletă. Vehicul off-road, mașină-pasăre, predator, jucător de baschet, barman sau fotograf, transportator. Imaginația este limita când vine vorba de ce poți efectiv realiza

Cui se adresează?

Zice pe site-ul lor oficial așa: produsul se adresează inventatorilor, artiștilor, studenților, adolescenților, tuturor celor pentru care robotica este un hobby. Eu zic așa: tuturor care aveți nițică răbdare și vreți să vedeți cum iese de sub mâinile voastre ceva super fun și tech. Este un kit educativ și asta mi-a plăcut cel mai mult la acest robot. Despre acest roboțel am povestit cu Alexandra Dragoș, de la QuickMobile într-un live pe facebook. Vedeți aici

Wearables și realitate virtuală

Și nu a fost singurul gadget testat la Summer Well 2017. Ne-am clătit ochii la brățările inteligente și am pedalat la greu la stand-ul Fitbit (de ce vă spun într-o postare următoare. Până atunci vă spun doar atât Laurențiu Matache, colegul meu de la gadgetanstyle.ro a pedata 30 km pe …brățară pentru o cauză nobilă). Am admirat cum se zboară peste munți fără să părăsești domeniul Știrbei. La standul Becks am dat peste un simulator de zbor, bazat pe realitate virtuală. Coada a fost prea lungă și nu am ajuns sa testez dar mi-a plăcut tare mult ideea. Voi încerca în curând o experiență de tip virtual reality și am să vă istorisesc atunci mai multe. Ok, fie, recunosc. Am făcut și GIF-uri. Nu poți să mergi la festival și să nu faci măcar un GIF .

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.