10 ani de când instagramăm: La multi ani, INSTAGRAM!

de Posted on 3 minute de citit
4 minute de citit

De 10 ani o aplicație ne provoacă să ne vedem viața prin intermediul lentilei camerei de pe pe telefon. Printre primele gândite în primul rând pentru utilizarea pe smartphone-uri, aplicația Instagram s-a transformat într-un deceniu într-unul din cele mai puternice instrumente de branding și marketing.

O carte scrisă de o jurnalistă talentată din America – ”#nofilter. Povestea Instagramului” surprinde istoria fără filtre a acestei aplicații iar în curând va fi publicată, tradusă în limba română, la Editura Corint.

Am avut un dram de contribuție și abia aștept să vă împărtășesc despre ce este vorba.

Notați-vă în calendar: luna noiembrie. Revin cu detalii.

Până atunci aflați în rândurile de mai jos:

  • care a fost prima fotografie postată pe Instagram și
  • care care sunt noutățile lansate de aplicație cu ocazia sărbătoririi a 10 ani de existență online.

Prima fotografie pe Insta – un câine

Povestea aplicației începe cu imaginea unui câine, lângă un stand de tacos în Mexic, realizată de unul dintre fondatorii Instagram, Kevin Systrom.

Fotografia încărcată cu câteva luni înainte de lansarea oficială a aplicației va rămâne în istorie ca prima fotografie de pe rețea.

Postată cu titlul ”kevin test”, Systrom avea să recunoască peste ani că dacă ar fi știut că avea să rămână ”prima fotografie pe Instagram” poate s-ar fi străduit mai mult. Fotografia are apropae 190.000 de like-uri (n.r. la momentul scrierii acestui articol) și peste 52.000 de comentarii.

Fastforward 10 ani – ce e nou

Instagram marchează un deceniu cu noi opțiuni care vor deveni disponibile precum: Stories Map care îți va pune pe hartă insta story-urile din ultimii trei ani.

sursa foto : Instagram

Odată cu actualizarea, utilizatorii Instagram de pe iOS și Android pot opta între mai multe iconițe în nuanțe de portocaliu, galben, verde, violet, negru, alb și multe altele. Există, de asemenea, o pictogramă Pride de culoare curcubeu și mai multe versiuni de pictograme clasice, pentru nostalgici. Pe unele telefoane a apărut această opțiune, pe altele nu. Dar,  fiți pe fază.

https://twitter.com/i/status/1313331137692000262

În plus, sunt câteva opțiuni nou anti-bullying: mesaje jignitore ascunse și avertizări pentru cei care postează astfel de mesaje.

 

Cum ne-a schimbat Instagram viața

Pe Insta s-au născut influencerii, Instagram ne-a schimbat vacanțele, ne-a inspirat design-ul locuinței și ne-a modificat obiceiurile de a servi masa: Întâi INSTA, apoi mâncare. O fi bine? O fi rău?

La ceas de sărbătoare mie îmi place să privesc partea plină a paharului.  Instagram este una dintre aplicațiile care ne ajută să ne descoperim creativitatea, să fim atenți la detalii, să căutăm ineditul, să îmbinăm muzica și imaginea.

Evident că sunt o grămadă de aspecte negative ce vin la pachet: bullying, hate, conturi și followers fake, conținuturi și comentarii neadecvate.

Până la urmă – nu rețele de socializare oricare ar fi ele sunt neapărat rele (evident trebuie să fim atenți la ce date furnizăm și cum se folosesc acestea) ci modul în care noi ne folosim de aceste instrumente.

În loc de concluzie, vă las câteva fotografii de pe Instagram care au făcut istorie așa cum notează și articolul aniversar de pe blogul instagram: primul selfie pe Insta din spațiu, Beyonce însărcinată și … Papa Francisc – prima fotografie postată în 2016 când s-a alăturat pe rețeaua de socializare.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.