Bijuterii din componentele calculatorului. Cât aur ai în PC?

de Posted on 2 minute de citit
3 minute de citit

Îmi plac târgurile pentru emoția și plăcerea de a descoperi …”mici bijuterii” care îți golesc zâmbind portofelul. Să zăngăne, să fie de pus la gât, de agățat, sa fie zbling-zbling, aurii, argintii …iar dacă mai au și legătură cu lumea tech. …E clar! Sunt cucerita iremediabil! Cu o asemenea ocazie am descoperit că părți din vechile PC-uri și telefoane se pot transforma în bijuterii ”statement” sau pot fi…mine de aur. Ad litteram. Hai să vă povestesc.

Geanta din dischete. Iubire la prima vedere

Văzut. Plăcut. Probat. Fotografiat. În momentul în care am zărit și varianta cu clapetă galbenă deja regretam că am aruncat atâtea floppy disk-uri. Colecții de genți se făceau. Acum cred că mai am de un portofel, așa. Dar să dăm Cezarului, ce e al Cezarului și să ne minunăm față de ingeniozitatea artistică.

Geanta din imagine e de la Devla accesories și costă 160 de lei. După ce m-am gândit și m-am răzgândit mi-am luat cercei din cabluri și o broșă cu inimă mare din tastaturi. Pe cei de la Devla Accesories îi găsiți pe facebook aici.

Bijuterii din PC-uri, DIY cu cei mici acasă

La un search pe Google veți găsi mulți creatori de astfel de bijuterii. Pe youtube am găsit câteva idei:  carcasa unui PC antic transformat în căsuță de pisici sau tastaturi care au devenit pahare pentru creioane. Să faci bijuterii din părți de PC-uri vechi poate să fie o activitate captivantă cu copiii și o treabă relaxantă pentru oricine vine stresat de la muncă. În al doilea video, vedeți cum se recuperează aurul din calculatoare.

 

Aurul din calculatoare și telefoane

Știți că PC-urile și telefoanele pe care nu le mai folosiți sunt …mine de aur? La propriu. Ok. Nu sunt chiar mine, dar poți recupera din ele aur cât …pentru un inel. Subțire. Foarte subțire. Și de vreo 14-18 karate. Asta au făcut cei de la Dell care au lansat la începutul anului la cel mai important târg de tehnologie din lume (la CES la Las Vegas) …o colecție de inele și cercei, din aur ”minat”de pe plăcile de bază ale calculatoarelor scoase din uz. Ca să fie povestea, poveste faină să vă spun că cei de la Dell au făcut un parteneriat cu Nikki Reed din Twilight pentru aceste colecții limitate. Ia priviți aici ce minunății. Există și o colecție pentru mirese. Tare faină treabă nu? Parcă și aud: ”Vrei să fii soția mea…. cu un inel din calculator?” Eu aș spune ”Da” măcar pentru reciclarea metalelor prețioase din  calculatoare și telefoane. ( sursa foto: bayouwithlove.com)

 

Distribuie

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.