Expoziția de artă care te plimbă în lumea virtuală

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

Pe lângă pensule, pânză …adăugați softuri, calculatoare și căști de realitate virtuală. Rezultatul o expoziție spectaculoasă de instalații care îmbină arta cu tehnologia. Este vorba de Expozitia de realitate virtuala, realitate augmentata si instalatii digitale Internetics Interactive Expo de la The Institute Space (Bd Dacia nr. 12). Expoziția este deschisă până duminică, 25 noiembrie. Accesul publicului este gratuit si se face in intervalul 10:00-22:00.

Veni, vidi …si distracția a fost mare

Am preparat un smoothie virtual, m-am plimbat prin Londra pedalând pe loc pe o bicicletă și cu o cască de VR pe cap. Am admirat o expoziție de lucrări de artă care odată vizionate prin camera unei tablete …prind viață prin realitatea augmenatată.

Puteți vedea un documentar în format 360 de grade despre satul Letea sau puteți face o călătorie virtuală în jurul marilor orase din China unde s-au dezvoltat cartiere care imita metropole straine. Și asta nu e tot.

Din sala Unirii, pe acoperișul unui zgârie nori

Tot la această expoziție vă puteți plimba virtual prin Sala Unirii din Alba Iulia sau te poți aruca de pe un zgârie nori. Richie’s plank este o aplicatie creata de Loop Virtual Reality Solutions care te confrunta cu frica de inaltime. Actiunea se intampla la ultimul etaj al unui zgarie nori, iar utilizatorul este invitat sa paseasca in gol. Eu am testat aplicația acaesta pentru o filmare mai demult pentru 24IT și vă confirm: senzația este wow.

O altfel de galerie de artă. Schimbătoare

O să vă placă teribil colectie de arta augmentata romaneasca. O lucrare artistică 2D se transformă sub ochii tăi într-o animație 3d creând încă o lucrare. Fain, fain. Must see este animatia nominalizata la Premiile Oscar, Vaysha – versiunea VR. Animația urmareste povestea scrisa de Georgi Gospodinov. Vaysha este o fetita care cu ochiul stang vede doar trecutul, iar cu cel drept vede numai viitorul. Regizorul Theodore Ushev si-a dorit o versiune VR a filmului pentru ca publicul sa poata trai experienta personajului principal.

Când imaginile chiar spun povești

Cartea Acasa – un proiect Casa Jurnalistului care spune povestea familiei Enache cu 16 membri care a trăit ani buni izolați în mijlocul Bucureștiului în Parcul Natural Văcărești prinde viață ajutorul unei aplicații de realitate augmenattă aplicatiei Acasa. Imaginile expuse se transformă în filme.

Și asta nu e tot. Dar vă las să mai descoperiți și voi.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.