Tastaturi și mouse-uri Logitech, optimizate pentru Mac (review)  

de Posted on 4 minute de citit
5 minute de citit

Logitech a anunțat lansarea mai multor mouse-uri și tastaturi noi care au fost dezvoltate pentru a fi utilizate cu Mac-urile Apple. 

Vedeta lansării:  prima tastatură mecanică Logitech care a fost optimizată pentru Mac, MX Mechanical Mini pentru Mac. Noua colecție mai include mouse-ul MX Master 3S pentru Mac, mouse-ul Lift pentru Mac și tastatura K380 BluetoothⓇ pentru Mac într-o nouă culoare – Blueberry. 

Tastatura MX Mechanical Mini pentru Mac

Tastatura vine în două culori Space Grey și Pale Gray, în cromatica Mac-urilor practic pentru o integrare vizuală reușită în opinia mea. Layout-ul este de tastatură pentru Mac. 

Tastele sunt iluminate, vorbim de un sistem inteligent de iluminare. Luminile se sting când nu folosești tastatura mai mult timp și se aprind automat când este sesizată apropierea mâinilor de taste. Modalitatea de iluminare inteligentă mi-a plăcut din două motive: economie de energie și deci autonomie mai mare a tastaturii și o experiență de utilizare îmbunătățită. Să explic aici: dacă de exemplu, începi să lucrezi și pe parcursul activității în fața ecranului lumina din cameră se schimbă, luminile tastaturii se adaptează. 

Modul în care este iluminată tastatura se poate personaliza din aplicația Logi Options+ pe care-l instalezi pe Mac. Din această aplicație poți crea comenzi rapide și poți verifica nivelul bateriei. Revin la automomie mai jos. 

Cum e experiența de lucru pe MX Mechanical Mini? Silențioasă și eficientă. Atunci când editez materiale audio evident prima mea alegere este o tastatură mecanică și mouse pentru mai multă precizie și rapiditate. Dar când e de scris texte prefer tastatura silențioasă a laptopului. Am folosit în teste MX Mechanical Mini în câteva sesiuni de montaj și mi-a îndeplinit ambele criterii, ceea ce a fost o surpriză plăcută. 

Poți conecta până la la trei dispozitive Apple diferite pentru macOS, iPadOS sau iOS cu Easy-Switch. Tastatura se poate încărca cu un cablu USB-C în timp ce lucrezi.

 Mouse-ul MX Master 3S pentru Mac

 Este un mouse pe care mâna se așează ergonomic.  Ajuns la a șasea ediție, noul model este gândit pentru utilizatorii avansați de Mac.  În materie de culori, sunt disponibile două variante Space Gray și Pale Gray. 

Cu rotița electromagnetică MagSpeed, poți parcurge 1.000 de linii pe secundă. Din aplicația Logi Options+  poți să setezi DPI-ul între 1.000 și 8.000 pentru lucru precis pe unul sau mai multe monitoare de înaltă rezoluție. 

În testarea mea în editări audio, cele două rotițe s-au dovedit extrem de utile pentru mișcări rapide pe track-uri. Am testat mouse-ul pe mai multe suprafețe, inclusiv pe o masă de la o terasă. În toate situațiile nu am avut probleme. 

Click-uri sunt silențioase ceea ce este extrem de plăcut.  Precum tastatura și mouse-ul se poate conecta la 3 device-uri macOS și iPadOS cu Easy-Switch. Am conectat mouse-ul și la un laptop cu Windows. Switch-ul se face ușor din buton. 

Se reîncarcă rapid cu cablul USB-C în timpul utilizării. Cu o utilizare zilnică, la aproape o săptămână de testare, nivelul bateriei a ajuns la 40%. 

Despre Mouse-ul Lift pentru Mac și tastatura K380 Multi-Device Bluetooth® pentru Mac (Blueberry)

Lift for Mac este un mouse ergonomic vertical ideal pentru persoanele cu mâini mici și mijlocii. Dezvoltat și testat în Logitech Ergo Lab, unghiul de ridicare de 57° pentru Mac plasează mâna într-o poziție naturală de strângere de mână. 

Tastatura K380 Multi-Device Bluetooth® pentru Mac (Blueberry) are un aspect minimalist. Este ușoară. Producătorul spune că tastele oferă o experiență de tastare lină și ultra-silențioasă. Se conectează tot prin Easy-Switch printr-o simplă apăsare de buton pe MacBook, iPad sau iPhone.

Și un pic despre sustenabilitate

Îmi plac proiectele și inovațiile tech care sunt preocupate și de mediu. Așa că m-am bucurat să aflu că piesele din plastic din produsele MX pentru Mac și Lift pentru Mac includ plastic reciclat post-consum certificat, rezultat din reutilizarea plasticul de la electronicele vechi.

Și dacă sunteți interesați de proporții iată cât s-a folosit plastic reciclat:

– 47% pentru MX Mechanical Mini pentru Mac Space Gray

– 36% pentru MX Mechanical Mini pentru Mac Pale Gray

– 27% pentru MX Master 3S pentru Mac Space Gray

– 22% pentru MX Master 3S pentru Mac Pale Gray

– 54% pentru Lift pentru Mac

Prețuri 

– MX Mechanical Mini pentru Mac: 789.9 lei

– MX Master 3S pentru Mac: 649.9 lei

– Lift pentru Mac: 399.9 lei

– K380 pentru Mac: 269.9 lei

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.