CES 2020, Las Vegas: Trenduri și ciudățenii tech (VIDEO)

de Posted on Locație 3 minute de citit
4 minute de citit

Calendarul tech începe în fiecare an cu târgul de inovații și tehnologie de la Las Vegas: CES -Consumer Electronics Show.

Este locul unde producătorii se întrec în lansări și prezentări de produse: de la televizoare gigantice cu rezoluții 8K, la mașini autonome care …îți măsoară și pulsul, de la tablete care se pliază în laptopuri la …roboți cu roluri neașteptate sau carne de porc…care nu este carne de porc.  Despre multe dintre acestea am povestit la 24IT, alături de colegul meu Laurențiu Matache.

TV gigant 8K și un televizor rulabil  

Să le luăm pe rând însă și să ne uităm întâi la televizoare, de exemplu. Sud- coreenii de la Samsung au lansat o nouă versiune care are acum ”The Wall” (Zidul – n.r.) care are acum – atentie 292 de inci, adică o diagonală de 7,4 metri.

Tot acest producător a lansat un model de televizor numit Sero proiectat să fie folosit precum un telefon. Îl rotești de la verticală la orizontală folosind montura motorizată de pe spate pentru a viziona videoclipuri în ecran standard sau în mod portret.

LG a venit cu un televizor care se rulează într-o cutie. Este un OLED, de 65 de inci. Și un preț amețitor 60.000 de dolari. 

Să pliem orice ecran, zic

Moda telefoanelor pliabile a cuprins și piața tabletelor și laptopurilor. Intel, Dell, Lenovo – toate au venit cu modele de ecrane pliabile care se transformă în laptop când sunt îndoite. Nu s-au lăsat mai prejos nici chinezii de la Royale – cei care au lansat primul telefon cu ecran pliabil FlexPai….au venit cu o boxă care arată ca o conservă, toată un ecran. Mirage este un speaker smart , cu un ecran tactil pe toată suprafața, cu un un design futurist și un preț pe măsură 899$.

Cele mai surprinzătoare mașini

De la Sony, cel mai mare producători de senzori de camere foto …a venit o surpriză. De la japonezi te-ai fi așteptat la telefoane, aparate foto …dar nu la o mașină.  Au venit cu un autoturism electric – concept. Scopul? Să se laude astfel cu aplicabilitatea senzorilor.

Privirile au fost însă furate însă de mașina Avtar, inspirată de filmul cu același nume. Autoturismul autonom de la Mercedes Benz nu are volan, îți poate detecta pulsul și simți respirația, a spus Mercedes, pentru a crea o relație ….simbiotică între tine și vehicul. Nu am înțeles exact ce înseamnă asta – dar recunoaștem că arată demn de un film.

 

Carnea de porc…fără porc, roboți și periuțe de dinți ca protezele

Carnea de porc …fara carne. A fost prezentat un înlocuitor de porc făcut din produse vegetale numit Impossible Pork. Cei care l-au încercat spun că ….are gust de carne de porc. Producătorii mai au în portofoliu Imposible Burger care a făcut furori în anii trecuți la CES.

La capitolul roboți – a ieșit în lume MarsCat pe care l-am văzut prima dată pe platforma kickstarter.com. Robotul arată – după cum îi spune numele ca o pisică și promite că se poartă aproape la fel ca un patruped real, blănos. 

Charmin – e un robot cu un rol clar …aduce hârtie igienică atunci când rămâneți fără. Totul este să ai la îndemână telefonul… ca să-l chemi prin aplicație să îți aducă un sul.

Și să nu uit de periuța sub formă de proteză, evident un gadget smart care te scapă de spălatul dinților în 10 secunde.

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.