În pandemie: Românii au învățat online despre management de proiecte (date Microsoft)

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

Peste 30 de milioane de oameni din întreaga lume au folosit cursuri gratuite de învățare online de la Microsoft, LinkedIn  și GitHub (ambele deținute de Microsoft) pentru a-și spori abilitățile la locul de muncă în timpul pandemiei COVID-19.

Anunțul a fost făcut de Microsoft care susține că de la muncitori în uzine până la vânzători și șoferi de camioane care au fost disponibilizați, milioane de oameni din 249 de țări au apelat în timpul pandemiei la aceste forme de educație online cu scopul de a se pregăti pentru locurile de muncă cu cea mai mare cerere pe piață, precum serviciile pentru clienți, managementul de proiecte și analiza datelor. 


Anul trecut în vară au fost puse la dispoziție pe LinkedIn Learning  peste 500 de cursuri online iar GitHub Learning Lab – sute de module demonstrative gratuite care predau tehnologie și codificare.


Preferințe de ”upgrade” personal, pe țări

Pe blogul oficial al companiei există o hartă interactivă care arată o defalcare pe țări a datelor. Explorând-o am constat că în România, aproape 90.000 de oameni au folosit aceste cursuri gratuite, cele mai multe fiind axate pe management de proiect. M-am uitat în jurul nostru: vecinii ungari și sârbi au avut aceeași preferință ca tematică de curs, în  timp ce bulgarii s-au concentrat pe așa numite critical soft skills, adică abilități de comunicare, leadership, muncă în echipă sau etică a muncii. Moldovenii au mers spre digital marketing. 

Preferințele de pregătire ale românilor se înscriu în trend-urile de învățare globale.  Managementul de proiect este al doilea pachet de curs preferat, în general, de milioanele de participanți. 

sursa: blog Microsoft

Top 10 țări cu cursanți în inițiativa  Microsoft sunt Statele Unite, India, Brazilia, Regatul Unit, Mexic, Polonia, Franța, Germania, Canada și Spania. 8,1 milioane de americani și-au îmbunătățit abilitățile online. 

Prin programul global de training demarat la jumătatea anului trecut, Microsoft își propunea să sprijine 25 de milioane de persoane de la nivel global în dezvoltarea competențelor digitale. 

 

Photo by Firmbee.com on Unsplash

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.