#technews: Știrile săptămânii tech pe scurt

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

Facebook testează noi iconițe pentru catalogarea comentariilor. Potrivit SocialMediaToday.com este vorba de niște săgeți în sus și în jos (pentru a indica celor care au comentat în ce măusră mesajul lor este valoros pentru autor).  Tot în lucru ar fi și niște iconițe explicative prin care comentraiile să fie încurajate. Astfel poți să arăți că un comentariu  a fost „la țintă” sau „informativ”, de exemplu, cu o pictogramă în care apare o țintă sau respectiv un bec.

# OPPO Reno 5 a fost lansat în România pe Instagram Stories. Da, este o premieră și o idee faină. Timp de mai multe ore au fost pe contul Oppo mai multe stories-interviuri cu tineri artiști români. Evident, totul filmat cu noul OPPO Reno 5  5G.   

Numărul atacurilor ransomware a crescut de aproape șase ori în pandemie, au constatat experții de la Bitdefender. Atacatorii profită de  faptul că stăm din ce în ce mai mult timp în fața ecranelor. ”Hackerii au exploatat fiecare subiect posibil în ultimele 12 luni, începând de la harta infectărilor, tratamente pentru COVID și procurarea de măști, la începutul pandemiei, până la vaccinuri și interesul uriaș pentru servicii de banking și de curierat, mai recent”, spune Bogdan Botezatu, director de cercetare în amenințări informatice la Bitdefender.

Căutările pe Google cu formularea ”Cum să dau share la ecran” au crescut cu 400 % iar cu 90 la sută mai mulți utilizatori de net au căutat soluții pe motorul de căutare la întrebarea ”cum înregistrez un video”. Sunt doar două din rezultatele căutărilor lunare prezentate de Google.  Potrivit aceluiași raport, la mare căutare online sunt soluțiile accesibile, crescând cu 200% căutările  pentru”buget redus”.   La mai bine un de la declanșarea pandemiei de COVID-19,  utilizatorii de net caută online „asigurări de sănătate la prețuri accesibile”, ”când e vremea cea mai bună să iei vitamina D” și „outlet online”. Găsiți rezultatele aici.  

 #  Interesant de reținut: Biletele pentru evenimentul UNTOLD Odyssey, petrecere exclusivista organizata de UNTOLD pot fi achiziționate anul acesta si cu criptomonede, folosind Bitcoin (BTC) sau Elrond (EGLD). Tranzacțiile vor fi efectuate prin intermediul NETOPIA Payments, mare procesator de plăți electronice din Romania.

 

Photo by Michal Czyz on Unsplash

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.