La 25 de ani de la lansare,Tamagotchi revine. Sub forma unui ceas smart

de Posted on 1 minute de citit
1 minute de citit

Dacă ați copilărit prin anii 90 cu siguranță vă aduceți aminte de Tamagotchi. Era un dispozitiv sub formă de ou în ecranul căruia sălășluia un animal virtual de companie de care puteai să ai grijă folosind cele câteva butoane de lângă ecran.

Îl hrăneai cu o apăsare de buton sau îl mângâiai …virtual iar acesta creștea de la o zi l alata. Dacă nu îi dădeai atenție și mâncare …murea.

 Numele  jocului este o combinație a cuvintelor prieten și ou …în japoneză, cei doi creatori ai aparatului fiind niponi.  La scurt timp după lansarea din 1996 – jocul a devenit foarte popular iar vânzările internaționale au ajuns la zeci de milioane de bucăți.  

La aniversarea de 25 de ani de la lansarea acestui joc, Tamagotchi revine …în varianta smart, sub forma unui ceas inteligent. Conceptul rămâne același dar adaptat Generației Z: copii pot să aibă grijă de ființa din smartwatch …prin comenzi vocale și tactile.

Fiecare dispozitiv Tamagotchi Smart va avea animale de companie diferite. Și pentru că până la urmă este un ceas smart …acesta are integrat și un senzor care numără pașii făcuți de micuți.

Tamagotchi Smart va fi pus în vânzare în Japonia în noiembrie și va costa aproximativ 60 de dolari. Nu se știe dacă va ajunge pe piața internațională.

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.