Lovituri pentru Facebook la început de an. Gigantul mizează pe Metavers

de Posted on 1 minute de citit
1 minute de citit

Părintele platformei Facebook, Mark Zuckerberg mai sărac cu 31 de miliarde de dolari după prăbuşirea acţiunilor Meta, compania mamă a reței de socializare.

S-a intamplat recent: Meta Platforms Inc a publicat rezultate trimestriale care sunt mult sub aşteptări. În cateva ore, acțiunile com paniei au scăzut la Bursa de la New York cu 24%. Această scădere l-a exlus  pe Zuckerberg de pe lista celor mai bogaţi 10 oameni ai planetei, pentru prima dată după luna iulie 2015.

Pentru Meta rezultatele dezamăgitoare pentru trimestrul patru al anului trecut se adaugă altor provocări. Compania este vizată de mai multe anchete ale autorităţilor de reglementare şi de asemenea este în mijlocul unei tranziţii strategice la metaverse. În paralel, alte platforme precum TikTok şi YouTube câştigă teren în rândul utilizatorilor tineri.

Și încă o veste proastă pentru Facebook: aplicaţia  a pierdut pentru prima dată în 18 ani utilizatori zilnici. Este vorba de o scădere de aproape 500.000 de utilizatori unici din octombrie până la finele anului trecut. 

Chiar și în aceste condiții, Mark Zuckerberg a declarat că este încrezător că investițiile în video și în realitatea virtuală vor da roade, așa cum au făcut-o și pariurile anterioare pe publicitatea mobilă și pe Instagram stories.

Vedem dacă pariul părintelui Facebook va fi câștigător sau nu.

Photo by Roman Martyniuk on Unsplash

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.