O declarație de modă: Telefonul cu ecran pliabil ”îmbrăcat” de un designer de top

de Posted on 4 minute de citit
6 minute de citit

HUAWEI P50 Pocket strălucește la specificațiile tehnice dar ce atrage cel mai mult este look-ul glam. Este un telefon cu ecran pliabil de tip clamshell (cu clapetă), cu o carcasă cu imprimeuri în reief aurii, o creație a unui cunoscut designer din lumea modei.

Încă de la primele telefoane cu ecrane pliabile apărute pe piață, aceste modele au fost adoptate de pasionații de tehnologie (așa numiții ”early adopters”) dar și de …cei preocupați de modă. Look-ul fashionable al modelor cu ecran pliabil a atras această categorie de utilizatori iar producătorii au ținut cont de acest lucru.

 

În acest context se explică și colaborarea – în acest caz – cu un designer de haute-couture pentru ”îmbrăcămintea” lui HUAWEI P50 Pocket.

Iar al doilea aspect care face din acest telefon un device la modă este evident ecranul pliabil. În highlights punem și sistemul de camere… plus o aplicație pe post de oglindă cu senzor UV care îți spune dacă ți-ai aplicat bine crema pe față. Bulversați un pic? Să le luăm pe rând

Întâi ”hainele”

Huawei P50 Pocket este fabricat din sticlă şi metal. Există un model pe alb perlat cu o suprafață de tip micro-sculptură 3D. Varianta premium pe auriu are niște frunze stilizate pe carcasă, o creație a designerului olandez Iris van Herpen după cum indică și cutia din care am scos telefonul.

Van Herpen este considerat a fi unul dintre cei mai talentați designeri contemporani, recunoscut mai ales pentru felul în care combină tehnologia – inclusiv biotehnologia – cu tehnicile tradiționale de haute-couture.

Pentru ”hainele” acestui telefon Van Herpen ar fi fost inspirat de „principiul simbiozei”; iar noile produse sunt descrise ca fiind „incredibil de tactile” – spune designerul citat de presa fashion. 

Designul HUAWEI P50 Pocket este așadar unul stilat, telefonul în sine devenind un accesoriu glam care fură privirile.

Ecranul pliabil 

Cum îi spune și numele telefonul este unul care intră atât într-un buzunar cât și într-o geantă de tip clutch.  Cântăreşte 190 de grame. Ecranul pliabil este 6.9 inch cu panou OLED cu rată de refresh de 120 Hz.

Pe suprafața ecranului dacă te uiți foarte atent poți observi zona de pliere (balamaua) dar experiența de vizualizare a fotografiilor sau a videou-urilor este foarte bună. Nu sunt semne de încrețire pe ecran atunci când pliezi telefonul.

Telefonul mai are un mini-ecran: unul extern, pe carcasă. Este mic şi rotund, de 1.04 inch, un OLED cu rezoluţie de 340 x 340 pixeli. Aici poți să vezi notificările, vremea, playerul media, poți să declanșezi camera.

Tot pe acest ecran frontal poți să vizualizezi și hărți. De exemplu, odată ce ai introdus o locație în Petal Maps – aplicația Huawei de hărți – și ai pliat telefonul în varianta de buzunar poți să urmărești indicațiile pe acest display rotund.

Camere și oglindă

Pe specificații găsim așa: camera de selfie are 10.7 MP rezoluţie şi filmează în 4K. Sistemul principal numără trei camere: un senzor principal de 40 MP, un ultrawide de 13 MP şi o cameră de 32 MP Super Spectrum monocroma. La capitolul filmare: tot 4k la 60FPS.

Am făcut o tură cu telefonul prin București într-o zi însorită. Culorile sunt faine, fotografiile ies clare. Telefonul – așa cum era de așteptat excelează mai degrabă la portrete și autoportrete.

Tot la capitolul camere, să punctăm și aplicația Mirror (oglindă) care la acest model primește o funcție în plus: cea de detectare pentru protecție solară.

Prin scanarea feței se poate verifica dacă ai aplicat corespunzător pielea. Fața devine lila sclipitor pe acolo unde crema acoperă chipul. Am testat funcția. Recunosc că mi-a stârnit curiozitatea și mi s-a părut haios.  Poate fi o funcție utilă pentru cei cu probleme la expunerea la soare. 

Alte chestiuni tehnice

La capitolul procesor bifăm un Snapdragon 888 4G. Da, nu este 5G. Nu este neapărat un dezavantaj dar este de luat în calcul aspectul acesta. În schimb avem Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.2, GPS dual band   și NFC. La memorie HUAWEI P50 Pocket stă așa: 12 GB RAM, 256 sau 512 GB stocare. Bateria este suprinzător de generoasă (4000mAh) care asigură o autonomie bună. Pe mine m-a ținut o zi bună cu sesiuni foto și multe teste de aplicații.  Nu avem nici pe acest telefon Google Services. AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei s-a îmbogățit destul de mult în ultima vreme. Acum de exemplu există aplicația Bolt iar printre aplicațiile bancare am văzut BT Pay dar și You BRD ori George de la BCR. 

Două chestii faine legate de securitate și prețul

Pe lângă recunoaștere facială există un cititor de amprente care se afla lateral, în butonul Power.

O variantă utilă de exemplu, când porți mască. Și mai este o opțiune în meniul telefonului care mi-a plăcut: așa numitul Super Privacy Mode. După ce activezi acest mod, camera, localizarea și microfonul vor fi oprite la închiderea clapetei.

Telefonul costă 6.500 lei la precomandă și primești gratis căștile FreeBuds Lipstick.

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.