De ce News Feed-ul din Facebook se va numi doar …Feed

de Posted on 2 minute de citit
1 minute de citit

Confruntată cu critici, chiar procese, gigantul Meta face schimbări de denumiri în platforma sa Facebook și extinde o opțiune de flux de știri într-o țară nouă. Nu, nu la noi. Să le luăm însă pe rând.

Prima schimbare: pagina principală pe care o văd utilizatorii când accesează rețeaua numită pâbă acum News Feed …se va numi doar Feed.

Fluxul de conținut al rețelei sociale îți modifică astfel numelestabilit acum 15 ani – după cum remarcă publicașia The Verge.

Este o schimbare importantă, întrucât Facebook este una dintre cele mai utilizate platforme, iar Feed este interfața sa principală.

Într-un răspuns transmis The Verge, purtător de cuvânt Facebook, spune că „este doar o schimbare de nume pentru a reflecta conținutul divers pe care oamenii îl văd” în această secțiune.

Explicațiile ar fi legate însă și de faptul că platforma a limitat vizibilitatea postărilor care conțin știri, pentru a diminua răspândirea fake news-ului.

Pe de altă parte, într-o încercare de curățare a imaginii în fața acuzațiilor de dezinformare care vizează rețeaua de socializare Facebook lansează în Franța un flux de știri rezervat conținutului jurnalistic, Facebook News.

”Facebook News ar urma să fie locul în care vor fi furnizate informații doar  din surse verificate”, a explicat pentru AFP directorul de parteneriate cu mass-media pentru Europa la Meta.

Inițial, acest serviciu este lansat pentru un număr mic de utilizatori francezi de Facebook. În mai, opțiunea ar trebui să fie disponibilă pentru toți utilizatorii din Franța. Fluxuri de Facebook News au fost lansate deja în SUA, Marea Britanie, Germania și Australia.

 

Photo by Joshua Hoehne on Unsplash

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.