Omul sau technologia: cine va birui?

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

V-am spus. Am recunoscut. Sunt tare încântată de VR și AI. Reacțiile sunt diverse pe această temă. Realitatea Viruală ne va izola, ne va închide în alte lumi – spun unii. Eu cred că se deschide o ușă, de fapt. Cum ar fi să începi să faci orele de condus întâi într-un simulator sau cum ar fi să te plimbi prin structura unui zgârie nori, student la arhitectură fiind?

Inteligența Artificială nu o mai putem ignora. Ea se insinuează încet în tot ce ne înconjoară. Device-urile devin din ce în ce mai intuitive. Nu vrem să fim conștienți cum anume, dar ne place această comoditate, această viteză în care dorințele ne sunt răspunse. Știți acea căsuță de mesaje care apare când intrați pe vreun site de cumpărături. ”Bună, te putem ajuta cu ceva?” Nu, în curând nu va fi un om în spatele acelei comunicări.

Technologia ne va birui? Vom controla noi tehnologia? Zi de zi am oportunitatea să pun mâna pe gadgeturi, pe instrumente care mai de care mai smart, să cunosc roboți (după cum se poate vedea în fotografie) și să testez drone, printre altele. Și părerea mea sinceră este că vom ajunge la un mixt. Roboții ne vor lua multe locuri de muncă, dar vom avea timp să fim creativi. Economia se va schimba, joburile se vor schimba. Și atunci te întrebi: cum să te gândești, în mod practic, la viitoarele slujbe sau mai bine zis ….la slujbele viitorului?

La o asemenea întrebare se va răspunde la TechSchift, prima conferință internațională de inovație și management de produs din zona Moldovei.

Adam Dorfman, un tip smart din Canada care este autor și designer de platforme în sud-estul Europei acum va vorbi pe aveastă temă. M-am documentat și într-una din prezentările lui spunea că 65 la sută dintre copiii care sunt în școala primară vor avea, când vor ajunge maturi, joburi care acum nu există. Te cam pune pe gânduri așa ceva, nu?

Dacă vă pune pe gânduri și sunteți prin Iași pe 20 noiembrie eu zic să aruncați un ochi la cine vine la acest eveniment:

Speakerii și invitații TechShift sunt nume grele din industria internațională de IT, iar participanții vor avea ocazia să îi cunoască personal și să le adreseze întrebările dorite.

James Hirst, Co-fondator Tyk;

Adam Dorfman, MBA, Author, Platform Designer;

Yariv Adan, Product Lead on the Google Assistant;

Adrian Zumbrunnen, Conversational Design / Motion / Code;

Edwin van Andel, Hacker and Security Adviser @Zerocopter;

Alina Cătălina Bănuleasa, Design Thinking Evanghelist;

Mirkka Länsisalo, Lean Service Creation Lead @Futurice;

Yukari Sugiyama, Change and Transformation Lead @Google;

Mauro Rego, Senior UX/ UI/ Service Designer;

Detalii gasiti aici sau  aici


Nu o să ajung în Iași dar tare mă bucur când se întâmplă așa evenimente. Trăim vremuri istorice. Și nu cred că exagerez. Gândiți-vă că părinții noștri au trăit ani buni fără schimbări tehnologice dramatice în viața lor. O mașină trebuia să te țină o viață. Gândiți-vă acum doar cât de mult s-a schimbat telefonul vostru mobil în ultimii 10 ani. Trăim un shift, o schimbare. Un TechShift.  

https://web.facebook.com/techshiftconference/videos/369377910170643/

 

 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.