Tehnologia poate face munca mai puțin stresantă (STUDIU)

de Posted on 1 minute de citit
1 minute de citit

La început de an Microsoft a lansat o ediție specială a raportului Work Trend Index, intitulată „Un nou viitor al lucrătorilor esențiali, amplificat ajutorul tehnologiei”. 

Din studiu, două statistici mi-au plăcut și vi le împărtășesc. Potrivit cercetării, 46 la sută din cei chestionați au apreciat instrumentele tech la muncă referindu-se la capacitatea acestora de a diminua stresul. De altfel, tehnologia ocupă locul al treilea într-o listă de aspecte pe care lucrătorii cred că ar putea reduce stresul la locul de muncă. Locul al treilea  – după  salariilor mai bune și vacanțe.

sursa foto: via Microsoft, ilustrație de Valerio Pellegrini

Optimismul în ceea ce privește avantajele aduse de tehnologie este ridicat: 63% dintre lucrătorii din prima linie sunt încântați de oportunitățile de angajare create de tehnologie. Cei chestionați au enumerat printre aspectele îmbunătățite legate de muncă  prin tehnologie: programarea muncii echipei, integrarea de noi colegi de echipă, automatizarea sarcinilor repetitive, furnizarea de actualizări în timp real a sarcinilor și gestionarea întâlnirilor.

Acest sondaj din raportul special al Work Trend Index a fost realizat de o firmă de cercetare independentă, Edelman Data x Intelligence, printre 9.600 de lucrători angajați cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă din opt (8) industrii și opt (8) piețe, între 28 octombrie și noiembrie 19, 2021. Un total de 1.200 de lucrători din prima linie au fost chestionați în fiecare industrie.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.