Tehnologie (de) avion într-un uscător de păr. Prețul este la înălțime

de Posted on 3 minute de citit
4 minute de citit

Când am primit invitația să particip la o conferință de presă unde se lansa …un acesoriu de uscător de păr am zâmbit curios. Am recitit invitația. Da, era vorba doar de accesoriu nou.  Dyson Supersonic este un uscător care se află de ceva vreme pe piață. Inginerii companiei specializate in inovotii tech mai ales in zona de aspiratoare au venit cu FlyAway, un accesoriu care se bazează pe o descoperire românească: efectul Coandă. Mai jos vă spun părerea mea despre uscătorul Dyson Supersonic modelul HD07 Fuchsia, cu accent pe accesoriul cu formă ciudată.

Pe scurt:

Plusuri:

  •         Te usuci rapid și îți îndrepti părul în același timp. Scapi în mare parte de ”antenuțe”, firele acelea rebele care nu vor să stea cuminți
  •           Nu se prinde părul în uscător
  •           Motorul e integrat în mâner, deci e mai ușor de mânuit

Minusuri:

  •     Un preț mare
  •     Zgomotos, dar aici având în vederea tehnologia supersonică nici nu aveam așteptări prea mari. Dar, e de luat în calcul acest aspect  

 

Flyaway – accesoriul bizar cu efect surprinzător

Accesoriul are o formă cel puțin bizară la o primă vedere. Ok, și la a doua vedre. Forma are legătură cu ”Efectul Coandă”. Să recapitulăm ce este Efectul Coandă: devierea jeturilor de fluid în apropierea suprafețelor curbe. Savantul roman a observat pentru prima data acest efect în 1910, în timpul unui zbor de testare.  Practic ce se întâmplă: bizarul accesoriu ridică firele de păr mai lungi și le acoperă pe cele rebele.

În imaginile de mai jos vedeți ce mi-a ieșit mie. Eu am un păr nicifoarte mult, nici foarte puțin, nici drept, nici ondulat, în general indecis și când vine vorba de volum. Așa că acasă peria rotativă este baza iar placa este ”pentru ocazii”.

Cu FlyAway a ieșit ce vedeți cu păr neted, plăcut la atingere, aproape ca atunci când te fac fetele la salon cu peria dar ”pe drept”. Se poate evident mai bine, dar nici eu nu sunt cea mai pricepută într-ale aranjatului părului.

Partea care m-a suprins a fost timpul. Părul s-a uscat super rapid (cam la jumătate față de cât petrec cu peria rotativă) și a rezistat pe parcursul zilei. La un moment dat am avut și tenis și a arătat bine și după efortul sportiv.

Apropo de design, la conferință am întrebat cum au ajuns la această formă a accesoriului iar reprezentanții Dyson spun că au observat mii de experți în hairstyling și au făcut numeroase probe până când au ajuns la această formă.  Accesoriul se atașează magnetic, fără probleme

Puternic, rapid …și zgomotos

Motorul digital este pozitionat în mânerul uscătorului. Cu o rotație de până la 110.000 rpm motorul propulsează în amplificator 13 litri de aer pe secundă. Apoi prin Tehnologia Air Multiplier se produce un jet de aer controlat și de mare viteză. Aceasta este explicația pentru uscarea rapidă.

Mai există si ceea ce spun specialiștii: controlul inteligent al caldurii  care măsoara temperatura aerului de peste 40 de ori pe secunda si regleaza căldura.  Are 4 setări precise de căldură – 100°C pentru uscare și coafare rapide; 80°C pentru uscare obișnuită; 60°C pentru uscare și difuzare cu aer rece; 28°C pentru flux constant de aer rece.

Totul e ușor de reglat. Ce mi-a plăct mult a fost cablul foarte lung super util când priza este la distanță.

Și ajungem la punctele slabe. Da, uscătorul e zgomotos dar aici având în vederea tehnologia supersonică nici nu aveam așteptări prea mari. Dar, e de luat în calcul acest aspect. Și prețul care …este la înălțime. În jur de 1900 de lei.

 

 

 

 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.