Socializez. De multe ori cu oameni, față în față. Deseori de după un ecran. Telefonul este nelipsit în buzunar, în mâini, în geantă. Mă uit în jurul meu. În metrou, în cafenea, la țigară, în birou, la teatru, la plimbare. Oamenii butonează. Îi urmăresc zâmbind de sub pălărie și îmi întorc apoi privirea ….în telefonul meu.
Cred cu tărie că nu putem trăi într-o bulă înafara tehnologiei.
Putem însă să tragem o linie și să tratăm telefoanele așa cum sunt: un accesoriu tech și glam. Și dacă sunt un accesoriu de ce să nu le asortăm? Cu pălării.
Util & glam
Smartphone-ul este un accesoriu util. Foarte util. Și nu, nu o să vă dau exemplul cu mailuri și informații în timp real. O să vă spun că pentru mine telefonul e ghidul preferat în călătorii, că viața este tristă fără Google Maps-ul din telefon, că revista presei e în buzunar iar editările foto și montajul pot fi facute din niște aplicatii chiar faine pe smartphone. Evident, știți și voi asta.
Telefonul e și un accesoriu glam. Ecranele spectaculoase, cover-urile în culori la modă. Numai bune de asortat cu …pălăriile pe care le iubesc.
Mix&match
Pentru mine, Little Black Dress în materie de pălării este o pălărie Tiller neagră care face echipă zilnic cu iPhone XS cu un cover negru, la Paris am testat un telefon Honor rosu …cu o pălărie Fedora de un albastru electric iar Moto G 7 Power a făcut un tur de poze cu mine la un târg de bunătăți ungurești unde am purtat o șapcă. La o expoziție de VR am mers cu un joben. Când Georgeta – prietena mea de la MAGAZINUL DE PĂLĂRII mi-a trimis un joben spunându-mi că este o adevărată piesă am fost circumspectă. Acum îl iubesc. Pentru că te scoate din rând. Pentru că te obligă. Te obligă să te respecți.
Jobenul & JFK
Știați că JFK a purtat o asemenea palarie cu prilejul preluării oficiale a mandatului de președinte? Iar în jurul acelui joben a fost o discuție națională, o comisie a decis ce tip de pălărie să poarte iar o competiție a ales pălărierul care a făcut jobenul primului om în stat.
Nu, Kennedy nu era fan al pălăriilor. Dimpotrivă era chiar criticat de vechea generație pentru aparițiile lui fără pălărie. Fotografia cu JFK cu joben a rămas însă în istorie și vorbește despre întâlnirea dintre vechi și nou. Momentul e frumos sintetizat de acest profesor american pasionat de pălării, de la care am aflat și povestea :
La 20 ianuarie 1961, omul care a inaugurat cursa spațială și, astfel, epoca tehnologică modernă, pentru un scurt moment strălucitor, a marcat această ocazie (n.r ceremonia preluării mandatului) prin purtarea, anacronică, în stilul unui secol anterior, al epocii industriale a unui joben Cavanagh
Oscarul pălăriilor …
Tipul meu preferat de pălărie este însă Fedora. Numele vine de la o piesă de teatru jucată în franța anului 1881. Personajul principal – prințesa Fédora Romazov poartă pentru prima dată o asemenea pălărie pe cap. Cu acest tip de pălărie a cucerit inimile femeilor și carismaticul Humprey Bogart. Ia gândiți-vă la el, în filmul Casablanca. Privirea aceea de sub pălărie…
Socializăm des. Uneori în fața unui telefon. Sper – de mult mai multe ori față în față. Și pălăriile vorbesc mai ceva ca niste GIf-uri. Ele spun povești. Vorbesc despre stări și atitudini.
Accesorizați-vă viața cu creativitate și responsabilitate.
P.S. Toate pălăriile pe care le-am purtat le găsiți aici
Chapeau…
si bonus P.S.
Va las mai jos si o istorie a palariilor. De la palaria cavalerilor la șapca de baseball. În 3 minute.
Ce părere ai?