Concurs de informatică pentru licee. Premiul cel mare: un laborator tech

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

ASUS în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează un concurs adresat liceelor din capitală.

Pe scurt: liceele se pot înscrie cu câte o echipă condusă de un profesor. Competiția se va desfășura online pe platformele Kahoot! și Zoom în perioada 15 martie – 5 mai 2022. Concursul presupune ca participanții să răspundă cât mai rapid și corect la întrebări de cultură generală legată de IT, informatică și programare.

Ce se câștigă? Echipa campioană se va alege la școală cu un laborator de informatică dotat de ASUS cu 30 de sisteme ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) și un laptop ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Cine poate participa și cum se face înscrierea

La concurs pot participa elevii din clasele IX-XII din orice liceu din București. Fiecare unitate de învățământ participantă va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 liceeni sub conducerea unui profesor îndrumător. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet. L

Cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit pe site-ul www.asuschallenge.ro până pe data de 31 martie 2022.

Cum se desfășoară competiția

Concursul de informatică ASUS Challenge – București 2022 va cuprinde o etapă de simulare (4 aprilie), două de departajare (7 și 12 aprilie) și finala (4 mai) care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste.

„Prin acest proiect încurajăm dezvoltarea competențelor de programare în rândul liceenilor, pe care vrem să îi determinăm să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare.”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

Ce dotări va avea laboratorul de informatică 

ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) este un desktop all-in-one premiat cu Red Dot Product Design Award 2021. Sistemul este ideal atât pentru activitățile business, cât și pentru cele educaționale, fiind disponibil pe piața românească în multiple configurații. Seria este echipată cu procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 11-a, dispune de conectivitate rapidă, tehnologie de anulare a zgomotului de fundal prinAI și stocare cu posibilitate de upgrade.

ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) este un laptop convertibil, recomandat pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se deschide la 360° pentru o flexibilitate totală a afișajului. Este un companion ideal pentru profesori și studenți. Dispune de o cameră secundară integrată deasupra tastaturii pentru comunicații confortabile atunci când se folosește în modul tabletă. Calitatea sesiunilor online este îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei audio de anulare a zgomotului de fond prin AI. Laptopul integrează atât conectivitate WiFi 6, cât și 4G LTE, fiind gata de lucru oriunde ar fi nevoie de el. Ecranul tactil suportă stiloul digital, iar tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palme sunt protejate cu ASUS Antibacterial Guard. Acest strat de protecție inhibă dezvoltarea bacteriilor și rezistă în fața produselor de curățare pe bază de alcool.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.