Cum au dormit americanii în noaptea alegerilor? Răspunde un inel smart

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

În timp ce Donald Trump întârzie tranziția de putere spre administrația lui Joe Biden, o statistică interesantă relevă cum au dormit americanii în timpul alegerilor? Inelul smart răspunde: 138.833.045 ore de somn pierdute, potrivit unor date publicate pe blogul propriu de producătorul inelelor smart, Oura.

Ce este Oura?

Este un inel care monitorizaeză calitatea somnului. Ceea ce diferențiază acest aparat de alte device-uri este că pe lângă măsurarea frecvenței cardiace si a ritmului de respirație poate ”citi” și temperatura corpului. Despre toatea acestea am scris pe larg într-un articol aici pe blog, în care v-am povestit și experiența mea personală.

Cât de tare au bătut inimile americanilor în noaptea srutinului?

Ritmul cardiac mediu în repaus a crescut cu 1,4 bpm  iar în aplicația Oura, a existat o creștere bruscă de 15% a utilizării etichetei „Stres” și o creștere de 9% a „Anxietății”, potrivit datelor producătorului.

În general, scorurile de somn ale americanilor care poartă acest inel, au scăzut în noaptea alegerilor la 76 (din 100). 

Opinii: cum poate ajuta monitorizarea somnului

„Când îți înțelegi somnul, îți înțelegi sănătatea fizică, sănătatea mintală și viața. Ce se măsoară, se stăpânește și puteți vedea cum anumite comportamente vă afectează bunăstarea personală. Facând un pas înapoi și analizând datele la nivel de populație ne permite să explorăm noi perspective în jurul momentelor culturale, să facem descoperiri pe care poate nu le-am văzut până acum”, spune CEO-ul Oura, Harpreet Singh Rai.

Oura precizează că datele colectate de la utilizatori inelului sunt prelucrate într-o formă agregată, informațiile fiind anonimizate ceea ce împiedică producătorii să identifice utilizatorii, cu excepția cazului în care este dat consimțământul expres.

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.