De ce ți-ai instala un pedometru? Aplicația care mi-a spus când sunt leneșă

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

De ceva timp am instalat pe telefon o aplicație Activity Tracker care îmi numără pașii.

Un pedometru așadar, dar care mai face niște calcule interesante: câte calorii arzi, ce distanțe ai parcurs, câte etaje ai urcat și timpul total din zi în care ai fost activ.

Când m-au rugat cei care au realizat aplicația să o testez (n.r. da, da sunt români, mai jos vă dau detalii), întrebarea care îmi stăruia în minte a fost: la ce îmi folosește o astfel de aplicație și de ce să o instalezi când datele pe care le promite apar și în alte aplicații deja instalate în telefonul meu ?

Răspunsul evident: este mai ieftin decât să îți iei o brățară sau un ceas smart iar în acest caz devine o sursă bună de a monitoriza activitatea zilnică.

Am descoperit pe parcursul utilizării și un alt răspuns care este legat de modul în care sunt prezentate statisticile.

Statistici, statistici, statistici 

Poți vedea datele pe zile, săptămâni sau luni și astfel să îți monitorizezi activitatea și progresul.

Eu am constat că cele mai leneșe zile ale mele sunt zilele de luni, de altfel …”duminicile” mele în condițiile în care eu lucrez și la sfârșit de săptămână.

Și sâmbăta a ieșit ”subțire” pe statistici dar aici am o altă motivație: măcar într-o zi pe săptămână încerc un pic ”no tech time”.

 

În varianta Pro pe care am testat-o primești notificări pe parcursul zilei care îți arată progresul și te motivează să …faci pași.

Mersul pe jos, o activitate subapreciată 

Mersul pe jos este o activitate mai importantă decât am putea crede. Odată cu testarea acestei aplicații am citit destul de multe despre beneficiile mersului pe jos.

Sunt studii care datează încă de la finele anilor 80 care constatau că mersul regulat poate ajuta la îmbunătățirea profilului colesterolului, la controlul hipertensiunii și la încetinirea procesului de osteoporoză.

Vă las aici un link către un articol care mi-a plăcut și care explică și de unde a venit ținta uneori dezarmantă de 10.000 de pași pe zi.

Care este povestea Activity Tracker?

Este o aplicație românească. Creatorii care au lansat-o pe piață la mijlocului lui 2015 și-au propus să combată sedentarismul.

Ideea era să îți urmărești activitatea fizică de zi cu zi fără să descarci bateria telefonului și fără să porți alt gadget ci să ai doar telefonul asupra ta.

De atunci, a primit mai multe actualizări. În 2021 mi se pare o aplicație interesantă care – la aproape o lună de la descărcare este încă pe ecranul telefonului meu. Ceea ce este în sine un succes. 

Concluzie: o aplicație care are potențialul și argumentele statistice să te motiveze să faci mai multă mișcare. 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.