Experiență de utilizare: Ce aplicații am găsit în HUAWEI AppGallery

de Posted on 3 minute de citit
5 minute de citit

De câteva luni bune folosesc și un telefon HUAWEI P40 Pro. Evident, camerele telefoanelor sunt cele care mă cuceresc pe mine dar la fel de important este ce fel de aplicații ai pe telefon. Iar HUAWEI AppGallery s-a populat semnificativ, la mai bine de un an de la lansare. Numărătoarea inversă pentru Crăciun a început, numărătoare …în sus de aplicații în HUAWEI AppGallery este în desfășurare.

În acest articol vei afla:

  • Câte din aplicațiile mele preferate le-am găsit în HUAWEI AppGallery
  • Ce soluții ai pentru aplicațiile care nu sunt încă în magazinul virtual

Viața părea pustiu …ca să zic așa fără Google Services. Dar se pare că cei de la Huawei încep să întoarcă în favoarea lor acest dezavantaj. Așa s-a născut HUAWEI AppGallery. Mai au multe aplicații de adus în magazin dar la un an și ceva de la lansare lucrurile stau promițător.

Folosesc intensiv telefoanele mobile. Ele sunt micro-universul meu de muncă, divertisment, gestionare chestiuni administrative, transport, relaxare și sport. Așa că pe ecranul telefonului meu trebuie să se regăsească următoarele tipuri de aplicații: cele de editare photo și video, aplicații financiare, de yoga/pilates, drumeții și transport.

Și pentru că am primit întrebări vă dau câteva exemple din telefonul meu, ce am descărcat eu  din HUAWEI AppGallery: la editare foto-video InShot, picsArt, FilmoraGo și desigur Canva. La aplicații  financiare, eu folosesc BCR și BT. Am găsit aplicațiile acestor bănci. 

Daily Yoga e in folderul de aplicații de sport unde am și Munții noștrii, aplicația de drumeții. Pentru transport am Bolt și am și Uber (asta vă povestesc mai jos ce instrumente aveți la dispoziție pentru a căuta și a găsi aplicații).

Am descărcat și Moovit și maps.me. Și de sezon așa: am două aplicații de countdown. Am fixat numărătoarea inversă pentru Crăciun. Iubesc această așteptare a sărbătorilor.

Cam acestea sunt aplicațiile pe care le folosesc frecvent. Bine, recunosc am și Asphalt 9 instalat pe telefon.  

 

Cât de multe aplicații noi apar zilnic

Pentru o vedere de ansamblu vă dau niște statistici raportate oficial: în medie, între 150-200 de aplicații noi se alătură săptămânal HUAWEI AppGallery la nivel internațional, spun cei de la compania chineză.  În prezent, peste 1.8 milioane de dezvoltatori folosesc serviciile HMS la nivel global, în ultimul an fiind înregistrată o creștere globală de aproximativ 90% a numărului dezvoltatorilor înregistrați ce folosesc serviciile Huawei.

Sunt interesante și datele legate de piața românească: peste 1.000 de aplicații românești sunt prezente în magazinul virtual în acest moment. Tot pe plan local sunt peste 200 de dezvoltatori enterprise și alte câteva sute de dezvoltatori individuali.

Ce aplicații au mai apărut în ultima vreme 

Aplicațiile internaționale care s-au alăturat cel mai recent magazinului virtual sunt Moovit, Bolt și TomTom Go Navigation, în timp ce printre cele locale se numără: Beez, Underline, Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt, Raiffeisen Smart Mobile, MyBRD și George Romania. Sunt interesante și topurile cu cele mai descărcate aplicații internaționale și naționale. Vă las aici și infograficul celor de la Huawei.  

Soluțiile când nu găsești aplicațiile căutate în magazin

Petal Search este în același timp o aplicație un motor de căutare. Odată instalată, poți să cauți aplicații, imagini, știri, video-uri și musică.  Motorul de căutare îți va arăta ce poți descărca din aplicația HUAWEI AppGallery, ce poți instala printr-un link oficial, la ce poți utiliza versiunea web sau să instalezi dintr-un alt magazin terț. Totul este intuitiv și urmezi pașii de pe ecran.

De pus pe listă și MoreApps care te ajută cu link-uri de descărcare din diverse surse de incredere către aplicațiile căutate.

O altă opțiune este PhoneClone – când îți schimbi telefonul îți va aduce tot ce aveai pe smrtphone-ul vechi (fie el Android sau IOS) pe noul telefon. Aici mă refer atât la fotografiile, videoclipurile, contactele și alte  fișiere cât și aplicațiile instalate.

 

 

 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.