Focus pe un telefon accesibil pentru tineri 

de Posted on 4 minute de citit
6 minute de citit

De multe ori sunt întrebată: care este cel mai bun telefon? Întrebarea cea mai bună este însă: care este cel mai bun telefon pentru felul în care folosești tu un smartphone și pentru bugetul tău? Complicat? Deloc. De fapt, cu această întrebare se simplifică mult răspunsurile atunci când suntem în momentul alegerii unui telefon. Aplicați această întrebare și pentru alte gadgeturi și singuri vă veți ghida deja spre o anumită categorie de modele. Și dacă întrebarea ar fi ce telefon este accesibil, are cameră bună și autonomie mare, un răspuns este HUAWEI nova 9 SE. 

Un smartphone cu un design atractiv, cu o cameră care face fotografii care vor fi apreciate pe rețelele de socializare și încărcarea rapidă. Sunt atuurile telefonului HUAWEI nova 9 SE, un telefon accesibil care țintește tinerii fani Instagram ori TikTok. 

Despre telefon pe scurt: 

  • sistem de cameră cu un senzor principal de 108MP
  • încărcător rapidă, promite că ajunge până la 75% din baterie în 20 min
  • design atrăgător
  • preț: 1.599 lei

Un design care atrage privirile 

HUAWEI nova 9 SE face parte din familia nova 9, lansată în Europa anul trecut în toamnă. Telefonul bifează multe criterii la categoria sa de modele iar prima ”probă”, cea vizuală o trece cu brio: este un un telefon compact, cu un design cu reflexii interesante.

Culorile nu pot să nu iasă în evidență. teoretic vorbim de negru, alb și albastru dar denumirile producătorilor sunt mult mai plastice: Crystal Blue, Pearl White și Midnight Black. 

În orice culoare, telefoanele sunt elegante. Partea mai puțin bună: spatele fiind lucios, este aspirator de amprente. În cutie găsești însă o husă transparentă de silicon care poate fi de ajutor dublu: păstrează spatele curat și telefonul protejat. 

Că tot a venit vorba de ce găsești în cutie: avantajul telefoanelor din clasa medie este că, față de cele premium, la aceste modele găsești în continuare în pachet încărcător, cablu și de multe ori și husă. HUAWEI nova 9 SE le are pe toate în cutie. 

Spuneam mai sus că este un telefon care atrage priviri. Asta mai ales prin modul în care este încadrat pe spatele telefonului sistemul de camere foto, similar cu ce avem și pe ”fratele mai mare” HUAWEI nova 9. 

Tot la capitolul look observăm rame subțiri în jurul ecranului. Camera de selfie ”sălăsluiește” într-un punch-hole central. Avem butoane de volum iar cititorul de amprente este integrat în butonul de power.

Ecranul este unul LCD de 6,78 inci cu rezoluţie de 1080 x 2388 pixeli iar rată de refresh de 90HZ este un lucru de apreciat pe un telefon din categoria mid-range.

Din experiența de utilizare, pot să spun că ecranul e plăcut. Am vizionat clipuri pe youtube și pe platformele de socializare. Am editat fotografii și am încercat și niște jocuri. 

O cameră care te invită la sesiuni foto și video

Eu de fiecare dată când mă uit la un telefon în primul rând sunt atentă cum se așează în mână și apoi deschid camera. Așa am făcut și cu acest telefon.

Dacă trecem prin specificații avem așa: senzorul-”vedetă” pe camera principală pe spate este de 108 MP. Mai avem un senzor de 8MP cu lentilă  ultrawide (112˚) și unul de 2 MP pentru macro.

Camera de selfie-uri este de 16MP. Evident focusul aici este pe autoportete cu efect de bokeh.

Mie mi-a plăcut ce a ieșit la sesiunea foto/video dintr-o zi înnorată, cu mult vânt. Pentru un telefon din categoria sa, rezultatele sunt faine, încă o dovadă că HUAWEI rămâne cu focusul pe foto și video.

De altfel, acest telefon prin construcția sistemului de camere se adresează generației tinere care face fotografii și video-uri pentru rețelele de socializare.

 

Ce avem la interior și cum te descurci cu aplicațiile

Sub carcasă, HUAWEI nova 9 SE are un procesor Snapdragon 680 4G,  stocare 128GB, spaţiu pentru card de date comun cu SIM2  şi 8GB RAM. 

Sistemul de operare: Android 11 cu interfaţă EMUI 12.  Da, este încă un telefon de la HUAWEI fără servicii Google dar AppGallery s-a tot îmbogățit și a ajuns la peste 187.000 de aplicații. la ce m-am uitat eu: am găsit aplicații bancare (BT, BRD, BCR etc), nu este Uber dar poți descărca Bolt.

În loc de Google Map ai Petal Map, o aplicație pe care am folosit-o des. Și apropo de drumuri este și Booking și Trivago în magazinul de aplicații.

Sunt multe aplicații pentru jocuri pe telefon dar și pentru fitness. Bifat TikTok și Snapchat. Pentru Facebook sau Instagram și de altfel, pentru multe alte aplicații – motorul Petal Search îți furnizează variante safe de descărcare.   

Cum stă cu bateria și încărcarea 

Și la final, încă un atuu: o baterie destul de generoasă 4000 mAh și încărcare rapidă. Dacă faci poze, vizualizezi mult conținut video și stai și pe net destul de mult, telefonul ține cam o zi.

În funcție de obiceiurile de utilizare, autonomia se poate întinde până la o zi și un pic. Încărcarea se face la 66W. În trei sferturi de oră telefonul este încărcat. Și da, încărcătorul, cu un cablu și o husă (cum vă spuneam mai sus) vin în cutie. 

Concluzii: 

HUAWEI nova 9 SE este un telefon mid-range cu un look fain, care face fotografii bune. Se adresează maia les tinerilor atât prin atenția acordată pentru sistemul de camere cât și prin preț: 1599 de lei. În perioada aceasta până pe 10 aprilie sunt mai multe oferte în care telefonul poate fi achiziționat în bundle cu un ceas sau cu un cântar smart.

 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.