”Zuck Buck” și NFT-uri pe Facebook și Instagram

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

Meta ar lucra la un noi instrument financiar care să funcționeze doar în platformele sale. Potrivit informațiilor The Verge, proiectul la care lucrează gigantul s-ar numi intern ”Zuck Buck”.

Cel mai probabil ar urma să fie un soi de token, dacă vreți un fel de jetoane virtuale care să fie primite în aplicație și care să fie controlate de fapt de companie. Ar putea să fie ceva similar – spune the Verge cu ce găsim pe platforma de jocuri Roblox unde avem moneda cu ghilimele de rigoare Robux . În platformă poți crea jocuri iar cu acest instrument poți cumpăra – tot în platformă diverse instrumente care să te ajute să avansezi în joc.

Este un posibil proiect despre care oficialii Facebook nu au vrut să dea detalii. Dar jurnaliștii de peste occean au pus cap la cap câteva informații care iată aduc în prim plan un nou instrumnet financiar. De fapt asta își dorește Meta. Asta după ce s-a renunțat la proiectul criptomonei Facebook care s-a numit inițial Libra și apoi Diem. Ambițiile părintelui Facebook s-au lovit de reacția sceptică a autorităților americane dar și a partenerilor care s-au retras rând pe rând. 

Vin NFT-urile pe Facebook și Instagram

Și cu eșecul Libra-Diem,  Meta nu s-a distanțat total de produsele blockchain, deoarece compania ia in calcul postarea și distribuirea de NFT-uri pe Facebook. S-ar întâmpla pe la mijlocul lunii mai.

Ce este un NFT? inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală unică. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate

Planurile sunt multe – și sunt de înțeles dacă ne gândim că rezultatele financiare pe anul trecut ale Facebook nu au fost pe măsura așteptărilor iar Meta vrea să inoveze și să crească. În plus, competiție reprezentată de Tiktok suflă în ceafă.

Apropo de platforma deținută de o companie chinezeasc: Conform celor mai recente date de la Sensor Tower, TikTok a fost din nou cea mai descărcată aplicație din Trimetrul unu din 2022. În top, TikTok e urmat de Instagram și de facebook.

Photo by Dima Solomin on Unsplash

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.