Reacții cu emoticoane pe WhatsApp, conturi fără parole și TikTok vrea să împartă banii cu creatorii de conținut

de Posted on 2 minute de citit
1 minute de citit

# În curând vom putea reacționa la mesajele de pe whatsapp cu emoticoane. Până acum, utilizatorii puteau să introducă un emojii din biblioteca virtuală accesibilă din tstatarup. De acum vor putea face acest lucru instantaneu, atingând și menținând apăsat mesajul la care vor să reacționeze. Anunțul a fost făcut chiar de Mark Zuckerberg, șeful companiei Meta din care whatsapp face parte.Deocamdată sunt disponibile doar câteva reacții: ok, inima, fața care râde, fața uimită, fața care plânge și semnul de mulțumire. Implementarea va fi treptată.

# Giganții Google, Apple și Microsoft au anunțat că lucrează la o procedură comună să ne scape de …parole. Adică să îți accesezi conturile fără parolă. Conectarea ar urma să se facă prin intermediul telefonului smart propriu care devine un fel de cheie unică.

Decizia vine în contextul în care atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai frecvente iar mulți utilizatori obișlnuiesc să folosească acceași parolă pe mai multe platforme. Apropo, un sfat bun: schimbați-vă periodic parolele și creați combinații complexe ca să vă feriți de hackeri. 

# Înapoi la rețelele de socializare:  TikTok ar urma să împartă banii cu creatorii de conținuit. Cum? prin intermediul unui  program în cadrul căruia va afişa reclame alături de unele dintre clipurile video din cadrul platformei. Autorii clipurilor respective vor primi un procent din veniturile generate de reclame. Programul TikTok Pulse va fi lansat în Statele Unite în iunie. Compania chineză spune că deja, din toamnă, vor începe să fie incluse în acesta şi alte ţări.

 

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.