Iubesc pantofii. Vorba fratelui meu: ar trebui să mai închiriezi un apartament pentru ei. Exagerează. Dar să revenim. Am încercat niște ”pantofi” noi. Nu au tocuri ci roți …și motor. La ultima emisiune 24IT am testat hovershoes. De câte ori mă urc pe o jucărie din asta, Laurențiu – colegul meu mă amenință că îmi face asigurare de viață. De când m-am dat jos de pe ei am zis că trebuie să vă scriu. După hoveboard, biciclu, monociclu …am avut parte așadar de hovershoes – așa cum le spune numele este vorba de un mix de patine cu rotile și hoverboard. O nebunie. Nebunia electrică a verii 2018.
Cum arată hovershoes?
Un hoverboard tăiat în două. Fiecare se pornește separat. Fiecare are câte o roată cam de 9 cm diametru și un motor de 250Watt. După ce stau la încărcat o oră și jumătate ai garantat 8km de distracție. Și partea care îmi place: fiecare cântărește 2kilograme și 800 de grame. Deci nu îți îndoaie spatele dacă îi arunci în rucsac.
Cum se ”încalță” și cum funcționează?
Simplu. Apeși butonul, pui mâna pe ei și intră în modul de autobalance. Și gata: pui piciorul și începe distracția. Dacă știi să te dai pe hoverboard îți va fi destul de simplu să te adaptezi la hovershoes. Cam într-un minut te cam prinzi care e ideea și poți să stai singur pe ele. Dacă vrei să execuți scheme mai complicate – îți trebuie ceva exercițiu: câteva ore sau zile – după abilități. Dacă ați avut role sau patine cu rotile – experiența ajută. Funcționează simplu ca și hoverboardul fără telecomandă: corpul tău e centrul de comandă. Stai în echilibru – stai pe loc, te apleci ușor – prinzi viteză, stânga, dreapta – natural.
Laurențiu m-a ajutat să mă urc iar Gyuri producătorul – a fost ghidul nostru din ureche. Pe la minutul 11 puteți vedea năzdrăvănia filmată și în variantă 360 de grade.
Întrebarea de baraj: hoverboard sau hovershoes?
Pentru că sunt separate, hovershoes sunt mult mai flexibili. În plus, din același motiv șansele să te accidentezi sunt mult mai mici. Dacă simți că te dezechilibrezi dai drumul la unul dintre hovershoes și te oprești. Hovershoes – cu un total de 6,4kg sunt mai ușor decât un hoverboard care cântărește cm 10 kg. Dar hoverboard-ul are o autonomie mai mare 12-18 km și chiar 30 km la unele modele. Prinde o viteză mai mare. Dacă pe hovershoes viteza maximă e de 8km/h la hoverboard 10-12km. Hovershoes suportă maxim 80 de kilograme în timp ce pe un hoverboard se poate urca și cineva care cântărește 100kg. Sunt desigur diferențe în funcție de model. Evident și la preț avem diferențe. Hovershoes – sunt new entry-ul verii deci este normal să fie mai scumpi. La Alecoair îi găsiți cu 1990 de lei. Îi puteți testa ăn magazinul din Plaza România. Hoverboard-urile în funcție de model pornesc de la 500 de lei și ajung până la 800. Modele upgradate, cu o stabilitate mai mare pot să sară și de 1000 de lei.
Pentru cine sunt hovershoes?
Cred că adolescenții și tinerii se vor da în vânt după el. Este distractiv, solicitant ușor și implică niscai coordonare și curaj. Le recomand părinților să cumpere? Dacă aveți copii care iubesc mișcarea, se dau deja pe bicicletă sau patine, clar …este o opțiune faină. Desigur ar terbui să achiziționați și o cască și protecții pentru cot și genunchi. Și evident și cei mari pot profita de această achiziție. De menționat, spre deosebire de trotinetele electrice, hovershoes nu mi se par o opțiune pentru drumul spre muncă prin oraș (deși am zărit câțiva tineri care rulau pe monociclu spre clădirile de corporatiști) ci mai degrabă o variantă pentru distracție în parc, în zone cu aslflat bun sau teren drept.
Alexa stanescu
iulie 24, 2018Super faini ! Eu care nu umblu nici pe bicicleta si nici pe role… as putea incerca fara sa imi rup ceva?:)) sunt total antitalent!
Julia Nagy
iulie 24, 2018Da. Vorba aceea ….”e ca …mersul pe bicicleta” :))) Odata ce te-ai urcat pe ele inveti rapid. Nici eu nu stiu sa ma dau cu bicicleta dar patinez …adica ma tin demn pe ele in timp ce sunt umilita de miscarile pustilor de la patinoar. Deci, raspunsul este: da, da, da. Trebuie sa incerci!