„Alo?” e istorie! Nu vă mai mirați și zâmbiți la telefon! Vă spun de ce îmi place Huawei P10

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

Cuvântul telefon vine din greacă și înseamnă voce la distanță.Trăim un paradox interesant, deși avem telefoane din ce în ce mai performante, tocmai vocea la distanță, adică vorbitul la telefon este în scădere de câțiva ani. Telefoanele le folosim aproape pentru orice dar din ce în ce mai puțin pentru …vorbit. Telefoanele ne sunt aparate foto, tablete de buzunar, vederi poștale, scrisori instant.  Fotografiem, filmăm, edităm, postăm, share-uim, chat-uim dar nu mai vorbim atât de mult.  Producătorii de telefonie au priceput acest lucru și ridică ștacheta. Tehnologia îmbrățișează arta și propulsează orice utilizator de telefon în cercul până nu demult restrans al fotografilor.

Cam asta se întâmplă și cu Huawei p10. Huawei a luat toate chestiile bune din Mate 9 și P9 și le-a pus în carcasa noului model îmbunătățit . Colegul meu Laurențiu de la Gadgetandstyle.ro a scris aici un articol complet despre specificațiile tehnice ale acestui telefon. Noi aici ne concentrăm pe camera foto a acestui telefon. Practic P10 folosește o combinație de software și o cameră duală pentru a simula o profunzime a imaginii pe care în mod normal o obții cu scule scumpe.

Practic, e a doua generație de telefoane de la Huawei care folosește tehnologii licențiate de la Leica. M-am împrietenit și mi-a plăcut mult această noutate la P9.  Camera foto are un modul color cu rezoluție de 12 MP și obiectiv cu diafragmă F/2.2 și unul monocrom de 20 MP.  Adăugăm tehnologii precum detecție de contrast, detecție de fază și detecție de laser. In traducere, face poze a naibii de bune mai ales dacă ai nițel niște cunoștinte de foto. Chiar și fără, cu un ochi bun și niște filtre am făcut câteva poze wow. Voila. Prima fotografie este fără niciun filtru. Apoi m-am jucat un pic.

Camera selfie e de 8MP . Și, da, m-am distrat teribil cu ea, după cum se vede. Eu și libelula mea albastră am fost vedete în propriul shooting din parc. Chiar dacă am făcut poze contre jour, rezultatul a fost mai mult decât acceptabil după cum se poate vedea.

Cea mai interesantă chestie pe care o are P10 este Portrait Mode. O apăsare și fotografia câștigă o profunzime de câmp redusă care le iese fotografilor care folosesc obiective cu diafragmă mare.  L-am rugat pe colegul meu Florin să facă mai multe fotografii într-o pauză între emisii. Iată ce a ieșit. Filtrul alb-negru mi-a plăcut mult și pare să fie, deși nu am explorat foarte mult, o opțiune intersantă pentru portrete pe stradă.

Și pentru că tot sunt o foodie după cum ați văzut și am și lansat provocarea cu salatele am făcut și câteva fotografii în bucătărie. Recunosc aici nu mi-a plăcut un aspect:  culorile sunt prea saturate ( raman la părerea că Iphone este încă cel mai aproape de realitate la acest capitol) dar asta nu m-a oprit să fac fotografii pe săturate.

 

Una peste alta, P10 este un statement care ne arată că ceea  acum numim “mobile photography” cu multicamere este abia la început iar începutul acesta e promițător. Așa că în loc de „ALO?”, …zâmbiți frumos la dual cam, portret mode. Viitorul începe cu mii de fotografii.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.