Distracție instant sau cum m-am reîndrăgostit de Polaroid

de Posted on 2 minute de citit
3 minute de citit

Nu e ieftin. HD-ul îi este străin. Nu e telefon. Nu îți spune cum îți bate inima și nici nu îți pune muzică. Face doar poze. Și ți le printează instant la diminesiunea 2X3. Cu greu vei găsi albume să pui poze atât de mici în el. Și totuși își merită banii numai și numai pentru bucuria oamenilor pe care-i vei fotografia. Să trecem la chestiile concrete însă.

Când spui Polaroid devii brusc nostalgic și îți dai seama că a existat viață înainte de Fb și Insta. Un pic de istorie așadar: prima cameră comercială foto cu developare instantanee datează din 1948.  La vremea respectivă era o adevărată minune a tehnologiei. La noi, Polaroid-ul a făcut furori prin anii ’90 când și-a făcut loc pe plajă ca un upgrade la celebra „Colorata, mâine-i gata!”.  Acum, în era digitală, Polaroid revine cu o cameră care nu are nevoie de printer și nici măcar de cerneală.  Polaroid Snap nu e prima de acest fel dar e cea mai mică și mai compactă.  O găsiți aici in varianta îmbunătățită și cu touchscreen iar aici varianta pe care am testat-o eu.

E super fun să încercați opțiunile de foto color, alb-negru și vintage. Preferata mea: opțiunea alb-negru. Cu o apăsare prelungită pe butonul de declanșare veți putea opta să înghesuiți patru poze pe un singur print. După mai multe fotografii e posibil să se blocheze aparatul. Mie mi s-a întâmplat. Pe margine există un reset buton pentru care veți avea nevoie de un ac.  După asta, „you are good to snap and shoot again

Despre printer să vă spun că folosește tehnologia ZINK®. Hârtia Zink are cristale colorate în compoziție care la căldură sunt activate. Pe scurt:  în loc să pui cerneală albă pe hârtie, technologia cu pricina încălzește hârtia care are din producție în compoziție culori care sunt activate la căldură. Astfel, în mai puțin de 60 de secunde, chiar sub 40 de secunde (numărate cu emoție la prima poză) veți avea o fotografie old fashion style, printată new style. Singura problemă este că pentru acest aparat veți avea nevoie de hârtie specială ce costă un pic peste 6o lei.

În rest, pack it up and have fun. Mi se pare o ideie foarte faină de cadou. În plus, dacă vei scoate o asemenea cameră din buzunar pot să pun pariu că cei de la masa alăturată te vor ruga să le faci și lor o poză. Mie mi s-a întâmplat.

Open gallery

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.