Combo tech: O cafea și …un birou cu sală de sport, la pachet, vă rog

de Posted on 7 minute de citit
10 minute de citit

A munci sau a învăța de oriunde a devenit o normalitate. Biroul încape într-un rucsac. La fel și sala de sport și cinematograful. Sunt metafore …și nu prea. Interconectivitatea a devenit cuvântul cheie al tehnologiilor pe care le folosim zilnic și le dorim  mereu ”la pachet”.  Este un trend înțeles de producătorii tech și fiecare jucător mizează în mai mare sau mai mica măsură pe ecosisteme de device-uri.  

Am testat câteva zile laptopul HUAWEI MateBook D15 2021 pe care l-am folosit alături de căștile HUAWEI FreeBuds 4i și o brățare fitness HUAWEI Band 6. Am conectat aceste aparate la telefonul meu HUAWEI P40 Pro. Cum funcționează în această formula ecosistemul chinezilor vă povestesc în rândurile de mai jos:

Din acest articol veți afla:

  • Scurte descrieri și opinii legate de laptop și accesoriile folosite
  • Cum muți fotografii, video-uri sau documente de pe telefon pe laptop și invers folosind funcția Huawei Share
  • Cum poți înregistra ecranul laptopului …de pe telefon
  • Cum folosești aceeași pereche de căști și la telefon și la laptop
  • Cum te ajută să îți evaluezi și să îți planifici activitatea sportivă interconectarea accesoriilor 

Piesa principală: laptopul

Partenerul de muncă a fost așadar un MateBook D15, care așa cum îi spune și numele este fratele mai mare din familia de laptopuri produsă de HUAWEI.

Cu un ecran de 15.6” și o greutate ușor peste un kilogram și jumătate, modelul este unul util atât pentru școală/cursuri online cât și pentru munca de birou ce presupune un ecran mai generos (pentru excel-uri, documente, statistici chiar și unele programe de editare etc.)  

La specificații, modelul în teste a bifat: un procesor Intel Core i5 și Intel Iris Xe Graphics. Așadar, suficientă putere și performanță grafică pentru muncă …și sesiuni de filme.

Și pentru că în cele mai multe scenarii de muncă testate ….a fost vorba de un birou la terasă am remarcat displayul cu contrast ridicat și culori vii, care nu reflectă lumina atât de puternic. Unghiurile de vizualizare sunt bune. Rezoluția este full HD.

Apropo de sesiuni îndelungate de lucru sau de vizionări video, nu am avut probleme să se încălzească laptopul.  

Fiind un notebook mai mare, touchpad-ul este mai generos, iar asta ajută la confortul utilizării: permite dublu clic, iar scroll-ul este natural.

Cu un look de business, laptopul are, în mod deja obișnuit pentru seria de notebook-uri de la Huawei,  camera ascunsă în tastatură. Mai exact între tastele F6 și F7.  

Partea bună a acestei așezări în tastă a camerei de tip pop-up: siguranța și controlul utilizării opțiunii foto și video.

Partea mai puțin bună: poziționarea foarte joasă duce la un unghi de jos care poate să nu fie flatant. Se rezolvă însă dacă ridici laptopul pe un stativ în timpul unui videocall sau pur si simplu pui o carte mai groasă sub el.

Despre avantajele camerei la interconectarea cu telefonul prin Huawei Share, vorbim un pic mai jos.

Tot la partea de securitate: butonul de pornire are cititor de amprentă încorporat care permite logarea în sistem sigur și rapid.

Cât privește conectivitatea: beneficiile unui model mai mai mare: multe porturi, multe opțiuni de conectare: port USB 3.2 Gen1 Type-A, două porturi USB 2.0 (Type-A), un port USB Type-C, un port HDMI și un port jack 3.5mm combo (căști/microfon).

La capitolul autonomie: laptopul te ține cât o zi de muncă (7-8 ore). HUAWEI MateBook D15 (în configurația testată de mine) ajunge la  4.200 de lei.    

De asemenea, dacă ești în căutare de o variantă mai ieftină, dar în continuare să ofere performanță de top la un preț foarte accesibil, cei de la Huawei au lansat modelul D15 cu procesor Intel Core i3 de generația a 10-a, care este la prețul de sub 2.800 lei pe www.huaweistore.ro.

Căști ieftine cu anularea zgomotului. Dublă conexiune

HUAWEI FreeBuds 4i sunt căști wireless accesibile care punctează cu funcția de anulare a zgomotului, calitatea sunetului  și cu un preț sub 400 de lei.

Cântăresc 5,5 grame, față de modelele precedente sunt mai scurte (spre bucuria cerceilor lungi).

Se așază bine în ureche și nu cad la sesiuni intense de antrenament sau …ture pe bicicletă (în cazul meu).

Sunt rezistente la apă IP54 până la 1m, ceea ce înseamnă că le puteți purta în timpul unei ploi și fac față și transpirației abundente în timpul sesiunilor de sport.

Calitatea sunetului este bună, iar faptul că sunt niște căști din zona de middle range (de buget) care au integrată tehnologia de anulare a zgomotului este ceea ce îi scoate din rând. La autonomie, lucrurile stau cam așa: (10 ore de redare continuă, 22 de ore cu energia stocată în carcasă).

Căștile se conectează ușor la telefon și odată ”legate” ele apar în aplicația HUAWEI AI Life unde poți să îți personalizezi scurtăturile pentru comenzile de utilizare.

Căștile le poți conecta și la laptop. Așadar, poți să ai două aparate conectate la aceeași pereche de căști. Acest lucru te ajută când vrei să treci de pe un aparat pe altul și să rămâi cu perechea de căști în urechi.

De exemplu: asculți muzică pe telefon având căștile conectate și apoi vrei să participi la un videocall de pe laptop sau urmărești un video pe YouTube și îți sună telefonul. Switch-ul se face simplu selectând căștile pe ecranul telefonului, respectiv pe laptop.

Brățară ”deșteaptă” ca un ceas

Folosesc de ceva vreme HUAWEI Band 6 (mai ales la sesiunile de sport).

Fiind o brățară de fitness entry level surprinde cu opțiuni pe care le regăsești în mod obișnuit pe ceasuri inteligente dar la preț de …tracker (aproximativ 250 de lei).  

N2032

Brățara suportă monitorizare SpO2 pe tot parcursul zilei, permite urmărirea calității somnului și are o baterie care poate dura (în funcție de modul de utilizare) până la două săptămâni.

Include 96 de moduri de antrenament pentru monitorizare stiintifica si analiza profesionala a datelor.

Este prima brățară inteligenta Huawei care include un ecran AMOLED FullView de 1,47 inci, cu raport ecran-corp de 64%. Brățara o controlezi dintr-un buton aflat pe margine și prin atingeri ale ecranului tactil. 

De fiecare dată când testez ceasuri sau brățări încerc să le compar în timp real cu altele, purtându-le în același timp. Măsurătorile au fost similare, iar notificările de pe telefon au fost semnalate aproape instant.

Datele interesante apar în aplicația HUAWEI Health unde poți evalua progresele în timpul activităților sportive și evoluția ritmului cardiac. Opțiunea care îmi place din aplicație este ”Dynamic Tracking”. După finalizarea unei ture pe bicicletă sau hiking, de exemplu, poti să îți vezi într-o animație pe hartă întreaga activitate și o poți edita adăugând fotografii și chiar scurte note.

În plus, zilele trecute, cei de la Huawei au lansat o nouă serie de smartwatch-uri, WATCH 3 și WATCH 3 Pro, cele mai elegante și mai performante ceasuri inteligente lansate de către companie până în acest moment.

Cheia interconectivității: Huawei Share

Funcția Huawei Share permite sincronizarea laptopului Huawei cu telefonul de la același producător (în cazul meu un P40 Pro ) printr-o singură atingere. Pui telefonul lângă trackpad, în zona semnalizată Huawei Share și după ce îți dai acordul pe desktop îți apare ecranul telefonului putând să controlezi de acolo smartphone-ul.

Cu funcția ”drag and drop” poți să transferi fotografiile și video-urile realizate cu telefonul. Eu am transferat și înregistrări audio pe care apoi le-am editat pe laptop. Ai practic tot conținutul de pe telefon pe ecranul laptopului.

Tot astfel, am putut vizualiza turele de bicicleală  înregistrate de brățara inteligentă și stocate in aplicația HUAWEI Health și în paralel mi-am deschis niște hărți în browsere pentru a vedea posibile trasee.

Și pentru că laptopul e în primul rând ”un birou de muncă de oriunde” să mai amintesc că, de exemplu, dacă ai un videocall pe telefon, iar smartphone-ul e conectat la laptop, poți să treci pe camera de pe laptop prin apăsarea tastei în care e ascunsă aceasta.

De asemenea, poți înregistra, de pe telefonul conectat la laptop  ecranul laptopului pentru a realiza, de exemplu, un video explicativ sau demonstrativ.  

Toate dispozitivele pot fi găsite în cadrul magazinului online propriu – www.huaweistore.ro, unde poți găsi reduceri periodice la toate produsele.

Concluzie:

Un combo tech interesant pentru muncă, sport și relaxare. Cu ajutorul ecosistemului de produse Huawei, poți crea locul de muncă perfect oriunde ai fi, iar pe departe cea mai utilă funcție este Huawei Share care permite conexiune facilă și transfer rapid de fișiere între telefon și laptopului. 

Distribuie

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.