Alegeri ”verzi” pentru vacanță cu ajutorul tehnologiei

de Posted on 2 minute de citit
2 minute de citit

Să îți alegi cursa în funcție de amprenta de carbon a zborului și să alegi o cazare în funcție de preocuparea gazdelor pentru sustenabilitate – nu sunt de obicei – criteriile noastre principale când facem rezervările de vacanță. Și poate, în vremurile în care trăim, ar trebui să fim mai atenți la asta, atunci când ne permitem.

Cei de la Google au transmis un comunicat zilele trecute cu ”tips and tricks” pentru vacanțe mai sustenabile evident cu ajutorul motorului de căutare. Două idei mi-au atras atenția și am și făcut câteva simulări.

Cum cauți zboruri cu emisii reduse de CO2

De exemplu, atunci când cauți curse de avion pentru diverse destinații prin Google Flights ai afișate și detalii despre emisiile de CO2 și poți să vezi care zbor este cu cea mai redusă amprentă de carbon. 

Detaliile apar aproape în toate simulările pe care le-am făcut. Vă las aici să vedeți cam cum stau cu emisiile de CO2 cursele spre Roma. Sincer pe viitor mă voi uita și la acest detaliu. 

Unde vezi ce cazări sunt mai ”verzi”

Al doilea pont este legată de cazări mai sustenabile. Google Search îți arată hotelurile care au adoptat practici sustenabile, precum eficiență energetică, reducere a deșeurilor sau apelează la furnizori sustenabili de alimente. Există chiar și certificări eco.

Ca să vezi aceste detalii  trebuie să mergi la secțiunea ”Despre”  unde te uiți după categoria „Sustenabilitate”, unde sunt listate practicile și certificările specifice. Aici trebuie să recunosc că puține locații din simulările mele aveau această categorie bifată ceea te pune un pic pe gânduri. Ca să fim onești nu vom putea mereu să alegem o cazare în funcție de practicile de sustenabilitate dar eu, de exemplu, când găsesc în aceeași zonă cazări care sunt verzi încerc să optez pentru ele. 

Și evident, dacă plecați în vacanță nu uitați de aplicațiile de hărți și călătorii cu mijloacele de transport în comun. Dincolo de opțiunile online, sunt aplicații care funcționează offline cum ar fi Google Pocket (din familia de aplicații a gigantului) dar și maps.me. Eu le am pe ambele pe telefon. 

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.