Cum să folosești blogurile de parenting – INTERVIU

de Posted on 5 minute de citit
7 minute de citit

Internetul a schimbat modul în care ne creștem copiii iar blogurile de parenting au devenit resurse căutate de părinți pentru informații utile. Câtă încredere pot să ai în aceste resurse online? Cine sunt oamenii care scriu? Cum obțin informațiile? De la aceste întrebări am pornit când m-am gândit la o serie de interviuri. Vreau să cunoaștem împreună oamenii care au făcut din statutul de părinte un job în lumea virtuală. Astăzi – un interviu cu Alexandra Stănescu, mama lui D. și bloger alexisme.ro

Ce o să afli din articol:

  • Care sunt grupuri recomandate pentru părinți pe Facebook și de ce?
  • Care sunt cele mai utile aplicații pentru viitoare mame și pentru mame?
  • Cât lași copilul cu telefonul și tableta în mână?

Țin la reguli, pentru că cei mici au nevoie de limite, și una dintre reguli este cel mult 15 minute pe zi la tehnologie.

Faceți cunoștiință cu Alexa:

Cât de mult te-a ajutat social media în viața ta de mama? Știu ca ești în multe grupuri de facebook… 

Primul grup în care m-am trezit introdusă (căci funcționează pe bază de recomandare și nu dădusem eu add) imi este și cel mai drag. Se numește La Primul Bebe. M-a salvat în cele mai grele momente, acelea când ajungi cu copilul acasă, te uiți la el și îți zici: now what?!!

Suntem o comunitate, ne susținem la orice oră (și vorbesc serios, 1,2,3,4 dimineața, cineva îți va răspunde la orice întrebare). Copiii noștri ne aduc laolaltă, ne sprijinim atunci când cineva are nevoie de ajutor și plângem virtual pe umerii cuiva care știm sigur că ne înțelege. O regulă de AUR este tocmai să nu dăm / urmăm sfaturi medicale de orice fel.

Un alt grup extrem de drag din care fac parte este Digital Parent Talks, unde am cunoscut bloggeri de parenting, care m-au ajutat enorm cu blogul. Avem o școală de bloging, ne vedem o data pe lună cu invitați și teme noi de la care să învățăm să creștem. Și aici comunitatea e fantastică și ne sprijinim proiectele.

Și al treilea grup Work At Home Moms, care cred că nu mai are nevoie de nici o explicație. Numele spune tot. Un grup de sute de mame din țară care au decis să lucreze de acasă după ce au născut, și să-și urmeze visele despre care uneori nici nu știau că există. Ce minuni ies din mâinile lor!! Nu vă imaginați doar cercei și brățări, nu! Sunt căni, cărți scrise de ele, lumânări, săpunuri, pantofi, haine, dulciuri. Cumpăr des de la ele și mai ales le promovez atunci când descopăr ceva care mă dă pe spate.

Tragând linie, cuvântul de bază pentru mine într-un grup pe Facebook este comunitate. Dacă nu există chimie între mine și acei oameni, nu am ce căuta acolo.

Care a fost cea mai utilă aplicație pe care ai folosit-o de când ești mama?

Am avut câteva aplicații înainte și după ce am născut. Cea mai utilă a fost My baby de la Baby Center pe care mi-am instalat-o când am aflat că sunt însărcinată. O aplicație care mă ajuta zilnic pentru că îmi dădea informații cum arată bebelușul în burta la X luni, și ce mărime are (il compara cu legume si fructe), cum se dezvoltă, și cum ar trebui să mă simtă viitoarea mama în acea perioadă.

O altă aplicație,  White Noise Baby care redă cele mai ciudate zgomote albe care paradoxal, îi liniștesc pe bebeluși, adică: sunetul de foehn, de mașină de spălat, sunet de robinet, de tren

 Mai toți parinții sunt preocupați de cât timp petrec copiii lor pe telefon sau cu tableta. Cum gestionezi intalnirile lui D cu tehnologia?

Depinde când mă întrebi.. până la 3 ani a fost ușor de gestionat. NU i-am dat mai deloc telefon, nici desene animate, nici cântecele pentru că nu aveam motiv. SE uita 5 minute pe săptămână pentru că nu voia, așa că nu am insistat.

Acum, pe măsură ce crește vrea tot mai mult timp la telefon, la desene animate și la Gașca Zurli pe youtube. Cântă și dansează, învață engleză. Cred în educația cu ajutorul tehnologiei și cred în jocuri și cântece educative și aplicații, cu măsură însă.

Țin la reguli, pentru că cei mici au nevoie de limite, și una dintre reguli este cel mult 15 minute pe zi la tehnologie. Tentatia de a-l lăsa mai mult ca eu să fac treabă este mare. Uneori (foarte rar) chiar îmi dă el telefonul, dar de cele mai multe ori se lasă cu plânsete și nu mă înduplec, pentru că regulile trebuie respectate, altfel nu va înțelege de ce azi 10 minute se simt ca o jumătate de oră și mâine, nu.

Ce gadgeturi ai vrea să fie inventate și ar fi utile ca mamă?

Cel mai mult si mai mult mi-aș dori ceva care să culce copiii!!! Ceva garantat că îi adoarme fără să alergi după ei prin casă o jumătate de oră. Apoi, următorul coșmar al mamelor: șosetele dispărute în neant. Mi-aș dori să se inventeze ceva care să detecteze șosetele pierdute și care apoi să le și împerecheze.

Și ce bine ar fi dacă ar exista un gadget magic care să îi facă pe cei mici să mănânce !:)

Esti jurnalist cu vechime deci sunt sigură că ai verificat de multe ori o informație. Internetul și social media pot fi surse de informare și relaționare de încredere pentru o mamă? 

Mamele și părinții în general, din ziua de azi au avantajul și dezavantajul tehnologiei, al sfântului Google și al informației la vârful tastelor.  Totul e să știi să filtrezi informația, să o adaptezi la copilul tău și la nevoile familiei tale. Nu există o rețetă perfecta de a fi copil/ părinte sau de a crește un copil. Pur si simplu te adaptezi. Am o regulă clară însă: NU iau informații legate de medicină de pe internet.

 

Resursele verificate și recomandate de alexisme.ro

Aplicații:

My baby de la Baby Center și White Noise Baby

Grupuri pe Facebook:

La Primul Bebe

Digital Parents Talk

Work at Home Moms

Ce părere aveți despre resursele de pe net pentru părinți? Le folosiți? Dacă da care sunt sugestiile voastre?

Aștept părerile voastre în comentarii!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.