Hiking cu telefonul: O tură Instagram(abilă) în Munții Piatra Craiului

de Posted on 4 minute de citit
5 minute de citit

Traseu: Prăpăstiile Zărneștilor – Cabana Curnătura – vârful Piatra Mică – Fântâna lui Botorog

Telefon în teste:  Oppo Reno 3 Pro 5G

A spus cineva Măgura? sau mai bine zis #magura? Acum îmi pun bocanii în rucsac și am plecat.  Munții Piatra Craiului sunt spectaculoși iar satul Măgura este un loc numai bun de pornit în drumeții în care nu te vei mai sătura să te oprești pentru poze. Ideal așadar pentru o tură …la înălțime cu un telefon nou. Zis și făcut.

Vă plimb în articolul acesta din Prăpăstiile Zărneștilor până sus pe vârful Piatra Mică.  Partner de drum: noul model Reno 3 Pro 5G al chinezilor de la Oppo. Îmi propusesem inițial să pun la grea încercare telefonul, pe parcurs …lucrurile s-au schimbat un pic. Rezultatul a fost însă la …înălțime.

În acest material o să îți povestesc ce mi-a placut la capitolul foto-video la telefonul testat. Pentru început să spunem așa: Reno 3Pro 5G  pastreaza trendul camerelor quad pe spate şi al camerelor selfie decupate intr-o bulina in ecran. Ce nu se vede la exterior dar mi-a plăcut mult la testare este Ultra Steady Video si algoritmului OPPO de stabilizare al imaginii.

La drum prin Prăpăstii, poze și video-uri din mers

Traseul prin Munții Piatra Craiului l-am început cu o plimbare alertă prin Prăpăstiile Zărneștiului nu înainte de a plăti taxa de 5 lei de intrare în rezervație.

În zilele de week-end vei găsi în general un domn lângă o mașină inscripționată care îți va tăia bilet care este valabil 7 zile. Foarte corect și frumos, zic eu.

În plus, domnul respectiv te poate lămuri și cu traseele din zonă. Biletul poate fi plătit și online sau prin sms. Sau poți plăti îniante să ajungi la Măgura, la poșta în Zărnești.

Traseul Prăpăstiile Zărneștilor – Cabana Curmătura este marcat cu bandă albastra. Până în momentul în care începe urcușul prin pădure drumul între pereții impresionanți de calcar este ușor și relaxant pentru oricine.

Totuși, chiar și pentru această bucată ar fi bine să aveți încălțări de munte. Plimbarea în ritm alert în cazul de față am întrerupt-o de câteva ori – pe fugă – pentru fotografii și video-uri. M-am jucat un pic cu opțiunea Ultra Steady pe video. Am filmat din mers și mi-a placut ce a ieșit. Și la zoom face față iar imaginea nu pierde din calitate. Culorile sunt saturate în mod plăcut.

Oprire la cabana apoi …surpriza

Setea de munte la tura aceasta a fost mare. După câteva zile în care a plouat neîncetat am avut parte de o zi frumoasă cu nori spectaculoși pentru fotografii.

Nu aveam în plan neapărat și bucata de traseu cu bulina albastra Cabana Curmătura-Vârful Piatra Mică dar avântul grupului în care mă aflam ne-a mobilizat.

Nu vă ascund că atunci când am văzut lanțurile m-a luat un pic cu emoții dar a meritat din plin. Pe pisc am făcut puține fotografii căci atunci atenția trebuie să fie la picioare și la prize pe urcare. Din nou, thumbs up pentru stabilitatea imaginii. Ca să fiu sinceră …mâna mea nu era foarte stabilă după urcuș. Și un detaliu: telefonul nu mi-a alunecat din mână. Spatele frumos colorat este mat ( avantaj în plus: ”nu colecționează amprente”)

Coborârea de pe Vf. Piatra Mică am făcut-o sprea Fântâna lui Botorog, o coborâre solicitantă pentru genunchi iar bețele pot fi utile.  Peisajul te fură la tot pasul. Lumina scaldă pădurea în jocuri amețitor de frumoase.

O poiană. Un sendviș. O măslină. Și selfie.

La coborâre, un popas. După 45 de minute – o oră (în funcție de pas și de numărul fotografiilor făcute) ajungi în Poiana Zănoaga, loc bun de o pauză și selfiuri fericite.

Deși îți vine să nu te mai ridici și să stai așa, fără niciun gând și să admiri munții, văile te pornești apoi spre bucata finală.  Încă o oră prin pădure și ajungi jos aproape de locul de pornire. 

Un verdict pentru telefon și amintiri frumoase

Victoria din nori și senzația de depășire a propriilor limite – fiind primul vârf pe care am urcat –  au meritat din plin drumul. Verdict pentru telefon?  Oppo Reno 3 Pro 5G este un telefon pentru cei pasionați de fotografiile cu telefonul.

M-am jucat și cu  SoLoop, aplicația de editare  Oppo care îți permite să montezi rapid și creativ. Poti adauga filtre, muzica, poti alege din template-uri de montaj (teme), efecte speciale și poți adăuga și text. Aplicatia este intuitivă, ușor de folosit.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.