HUAWEI FreeBuds 5i, ❤️ pentru anularea zgomotului

de Posted on 4 minute de citit
5 minute de citit

Căștile wireless sunt accesoriile tech printre cele mai utilizate, alături de ceasurile smart. Precum accesoriile inteligente de la încheietura mâinii și căștile pot fi un statement tech și fashion. Iar la început de lună a iubirii … o pereche de căști poate fi și un cadou care dă bine …și în cazul HUAWEI FreeBuds 5i se aude surprinzător de bine pentru un device din clasa accesibilă.  Și da, la un buget …de care te poți îndrăgosti. 

Design 

Cutia  în care vin căștile a păstrat forma ovală plată, elegantă a generației precedente.  Sunt unele mici îmbunătățiri plăcute la vedere și la mânuire. Carcasa este compactă, un pic mai mică decât varianta de anul trecut. Este ușoară. Cântărește 4,9 grame. Încape ușor în buzunar sau în cea mai mică geanta plic.  Mai puțin lucioasă, decât modelul precedent, cu un finisaj mat nu alunecă din mâini iar suprafața texturată mai are un avantaj: nu adună amprente. La capitolul culori, sunt trei modele disponibile:  Isle Blue, Nebula Black (acestea două au un soi de model de jet de cerneală foarte fancy)  și Ceramic White.  

În cutie, căștile vin cu trei rânduri de capete de silicon (pe mărimi) și un cablu scurt de încărcare USB-C. 

Cum stau căștile în urechi

Căștile sunt mai scurte decât cele de la modelul precedent. Mai exact cu 7 mm.

Și aici deschid o paranteză pentru a elabora un pic pe felul în care se așează căștile în ureche. Cei care sunteți mai vechi pe site-ul meu știți că eu am urechile mici și puține modele de căști mi se așează în urechi fără să-mi cadă în timp ce merg, vorbesc sau râd. Dar la acest capitol, eu sunt o excepție de aceea vă recomand mereu să testați orice pereche de căști pe forma urechilor voastre.

Revenind acum la această pereche de căști, faptul că sunt mai scurte tijele la mine este un avantaj. Nu au căzut din urechi și am putut purta cercei lungi fără să se lovească de ele. Un lucru bun, mai ales atunci când vorbești la telefon. Domnilor ridicați din sprâncene dar știu că doamnele și domnișoarele vor aprecia acest detalii de review. 

Și aș mai remarca un lucru diferit față de modelul precedent: de data aceasta magneții care atrag și țin căștile în cutie nu mai sunt așa de puternici, drept urmare scoaterea căștilor este ușoară.  

Conectivitate

Căștile se conectează cel mai ușor cu device-urile producătorului. De exemplu, o simplă apropiere a căștilor după apăsarea butonului lateral pentru activarea Bluetooth-ului va genera un mesaj de tip pop-up pe telefonul Huawei care te va întreba dacă vrei să asociezi căștile cu smartphone-ul.  Pentru că HUAWEI FreeBuds 5i acceptă standardul Bluetooth 5.2 le puteți conecta fără niciun software suplimentar cu dispozitive Android sau Apple. Recomand însă descărcarea aplicației Huawei AI Life prin care poți avea acces la toate funcțiile suplimentare: de la personalizarea gesturilor prin care poți controla volumul, preluarea de apeluri sau activarea diferitelor moduri de ascultare (cu ANC sau Awareness).

Dacă vei conecta căștile la un telefon Huawei poți realiza și fotografii prin atingerea căștilor.

Tot la capitolul conectivitate să mai spunem că poți conecta căștile la două dispozitive: laptop și telefon, de exemplu, și se face trecerea automat de pe un aparat pe altul. 

Sunet și Anularea Zgomotului

Și ajungem la inima acestor accesorii – ca să păstrez tematica de Valentine’s Day. Căștile sunt echipate cu dual-mic ANC și tehnologie hibridă de anulare a zgomotului care detectează zgomotul extern și captează zgomotul suplimentar din canalul urechii. Pe scurt, tehnologia integrată poate suprima sunete cu o intensitate de până la 42 dB. Ca să punem în context acest număr numărul de decibeli pe o stradă cu trafic foarte intens ajunge la 80. 

Eu am folosit căștile pe stradă și în metrou. Am fost plăcut surprinsă de calitatea ANC-ului. Prin atingerea căștilor poți naviga prin trei setări Noise Cancelling, Awareness și Off. 

La capitolul sunet, Huawei FreeBuds 5i este una dintre puținele căști TWS cu un preț mai mic de 100 de euro care este certificată Hi-Res. Există și un control Multi-EQ, care îți permite să ajustezi  efectele audio: poți alege modul Bass boost sau Treble boost.

Per total, experiența audio a fost plăcută, surprinzătoare chiar dacă avem în vedere categoria din care face parte.

Autonomie și preț 

Producătorul susține că autonomia căștilor se poate întinde la 28 de ore cu o carcasă complet încărcată și o capacitate de încărcare rapidă pentru a suporta 4 ore de redare audio la o încărcare de doar 15 minute.

Căștile costă 419 lei, un preț bun pentru capacitățile sale și o idee de cadou de luat în seamă pentru V-day.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.